Un băieţel perfect sănătos, primul refugiat ucrainean născut în România

Un băieţel perfect sănătos, primul refugiat ucrainean născut în România
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O tânără de 25 de ani, din Ucraina, a născut de urgență, sâmbătă seară, la Spitalul Municipal Rădăuți, după ce a reușit să treacă granița. Femeia era însărcinată în opt luni, iar din cauza stresului provovat de faptul că soțul i-a rămas în Ucraina, tânăra a născut prematur, după cum au explicat medicii citaţi de ziarul local www.obiectivdesuceava.ro.

Femeia a născut normal un băiețel, perfect sănătos și care cântărea trei kilograme și 900 de grame. Tânără plângea că soțul ei a rămas în Ucraina, pentru a fi înrolat în armată, iar cadrele medicale au încercat să-i aline atât rănile fizice, cât și pe cele sufletești, mobilizându-se toată lumea și ajutând-o cu hăinuțe și cu scutece pentru cel mic.

”Aseară a ajuns la noi, la spital, o mămică din Ucraina, ea ar fi trebuit să nască peste patru săptămâni, dar fiind săptămâna în care se află, după ce a trecut vama și cu stresul la care a fost supusă, a născut un băiețel de 3 kilograme 900 de grame sănătos”, a povestit o asistentă de la Spitalul Municipal Rădăuți.

Femeia va mai rămâne, împreună cu copilul nou-născut, câteva zile în spitalul rădăuțean, dar la externare va avea nevoie de un loc unde să stea, împreună cu cel mic.

Citit 2502 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.