Controale la distribuitorii care au triplat prețul uleiului. Ministrul Economiei dă asigurări că avem stocuri suficiente
Foto: Cristinel Luca

Controale la distribuitorii care au triplat prețul uleiului. Ministrul Economiei dă asigurări că avem stocuri suficiente
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu s-a încheiat bine criza combustibililor, că a venit alta, a uleiului. Prezent, duminică, 13 martie 2022, la Galați, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dat încă o dată asigurări că România are stocuri suficiente de ulei și a afirmat că, de luni, autoritățile de control ale statului vor verifica platformele online și distribuitorii care au majorat nejustificat prețurile.

"Vedeți și dumneavoastră că aceste așa-zise crize vin una după alta. În ceea ce privește acea situație privind combustibilul, practic de a doua zi am intrat cu ANPC în control, împreună cu ANAF și Consiliul Concurenței, la marii distribuitori și realitatea este că există stocuri. Acea creștere a prețurilor într-un timp extrem de scurt, practic în câteva ore, a fost nejustificată. Am luat măsuri, sunt amenzi de peste 950.000 de lei aplicate doar de ANPC. Celelalte autorități ale statului își vor face treaba, astfel încât să nu mai avem situații de genul ăsta", a afirmat ministrul gălățean al Economiei.

CITIȚI ȘI: ITM și ISU „intră” în benzinării. Reacții ale autorităților, după isteria combustibililor

În ceea ce privește noua așa-zisă criză, a uleiului, Florin Spătaru a spus că a verificat, împreună cu ministrul Agriculturii, și "avem stocuri suficiente și nu ar trebui să avem niciun fel de probleme privind aprovizionarea". "Nu numai Ucraina, ci și România are capacități de prelucrare. De luni, vom intra să verificăm acele site-uri și acei distribuitori care au crescut prețul uleiului de trei ori. Vreau să liniștim populația, nu există niciun motiv de îngrijorare că nu vom avea stocuri de ulei. N-ar trebui să reacționăm la aceste mesaje și dublări sau triplări de prețuri care nu au niciun fel de justificare economică, așa cum m-a asigurat și ministrul Agriculturii. Tocmai de aceea trebuie să intrăm peste acești furnizori, pentru a nu se destabiliza situația. Vom face controale și la supermarketuri, bineînțeles".

Ministrul a mai spus că guvernul ar putea încerca, cu respectarea prevederilor europene, să limiteze exportul de cereale și al altor materii prime care în acest moment sunt necesare în ţară, "pentru a asigura hrana pentru populația României". "În niciun caz nu se va impune o raționalizare a consumului. Uitați-vă ce se întâmplă la benzină, nu a trebuit să raționalizăm. Atunci când am intervenit, lucrurile au reintrat în normal și nu mai avem cozi la stațiile de benzină", a mai spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, întâlnire cu ucrainenii refugiați în campusul studențesc din Galați. Detalii

Citit 4636 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.