Întâlnire Klaus Iohannis – Maia Sandu/ Republica Moldova, copleșită de numărul de refugiați ucraineni

Întâlnire Klaus Iohannis – Maia Sandu/ Republica Moldova, copleșită de numărul de refugiați ucraineni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, miercuri, după o întâlnire la Chișinău cu președintele României, Klaus Iohannis, că ţara sa are nevoie de sprijinul partenerilor pentru a depăşi provocările cauzate de războiul din Ucraina.

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este îngrozitor. Acţiunile militare au destabilizat întreaga regiune, iar provocările cauzate de acest război pun presiune şi pe Republica Moldova. Avem nevoie de sprijinul prietenilor noştri şi partenerilor noştri pentru a le depăşi", a spus Maia Sandu, după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ea a arătat că 340.000 de persoane au trecut frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina de la începutul războiului, 100.000 de refugiaţi rămânând în Republica Moldova.

"Asistăm la o adevărată dramă umană", a subliniat Maia Sandu.

"România va primi atâţia refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută refugiu în Moldova - şi aici capacitatea este depăşită - vor fi toţi primiţi în România. Nu intenţionez, nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă. Este vorba de valori în care credem. Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin atâţia vor fi primiţi şi vor primi ajutorul şi asistenţa ce li se cuvine. Este minim minimorum ce putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei", a declarat la rândul său Klaus Iohannis.

El a precizat că România va deschide câte hub-uri umanitare şi tabere vor fi necesare dacă va fi nevoie.

Citit 1030 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.