Programul Pelerinajului de Florii în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Programul Pelerinajului de Florii în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în municipiile Galaţi şi Brăila, precum şi în alte localităţi din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos se va desfăşura tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.

”În municipiul Brăila, începând ora 14.00, preoţii şi credincioşii de la bisericile din acest municipiu se vor întâlni în faţa bisericii „Sf. Cuv. Parascheva“. De aici, la ora 14.30, se va porni în procesiune pe „Calea Călăraşilor“ spre Catedrala „Naşterea Domnului“.

În municipiul Galaţi, începând cu ora 15.30, preoţii şi credincioşii de la bisericile din acest municipiu se vor întâlni în faţa bisericii „Vovidenia“ de unde, la ora 16.00, se va porni în procesiune pe ”Calea Domnească” spre Catedrala Arhiepiscopală.

La procesiuni vor participa copii şi tinerii din parohii, precum şi numeroşi credincioşi purtând stâlpări de finic, icoane, prapori, ripide, cruci şi făclii.

La ambele procesiuni va participa şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care va săvârşi pe esplanadele celor două Catedrale slujba de binecuvântare a stâlpărilor şi va rosti cuvânt de învăţătură”, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul liturgic va continua cu slujba Privegherii în cinstea sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

În Duminica Floriilor (17 aprilie), Înaltpreasfinţitul Părinte Casian va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Citit 1666 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 08:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.