Pandemia trece, regimul de muncă hibrid rămâne

Pandemia trece, regimul de muncă hibrid rămâne
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 86 la sută dintre companiile respondente la sondajul HR Barometru, realizat de PwC România în luna martie, vor continua să lucreze în regim hibrid şi doar 11 la sută vor relua activitatea obligatorie la birou pentru toţi angajaţii, potrivit unui comunicat al companiei de consultanță.

Dintre organizaţiile care vor lucra în regim hibrid, 58,9 la sută o vor face după anumite reguli, precum un număr de zile obligatoriu sau planificarea zilelor de prezenţă printr-o aplicaţie dedicată, în timp ce un sfert vor lăsa la alegerea angajatului prezenţa la birou.

Munca de acasă a devenit o necesitate în cei doi ani de pandemie, reprezentând practic un mare experiment, care a demonstrat tuturor că acest mod de lucru la scară largă este posibil. Astfel, în pofida ridicării restricțiilor, cele mai multe dintre companii vor continua să lucreze în regim hibrid. Este vorba, desigur, despre companii alte căror activităţi se pot derula la distanţă.

Majoritatea companiilor plănuiesc revenirea la birou la o dată fixă pentru toţi angajaţii, iar în trei sferturi dintre cazuri lunile aprilie şi mai sunt indicate pentru reîntoarcerea la birou.

Citit 671 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.