Lieșteni reținuți de Poliție după ce au dat o țeapă de 8.800 de euro

Lieșteni reținuți de Poliție după ce au dat o țeapă de 8.800 de euro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doi bărbați din Liești au fost reținuți pentru înșelăciune după ce au păcălit un giurgiuvean că îi vor construi o spălătorie auto cu 13.000 de euro, dispărând imediat ce au încasat 8.800 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General, Polițistii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Giurgiu au efectuat trei percheziții domiciliare în comuna Liești, județul Galați, la două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Cercetările au fost demarate după plângerea formulată de către un bărbat, în vârstă de 23 de ani, din comuna Letca Nouă, județul Giurgiu. Dorind să-şi deschidă o spălătorie auto, acesta a găsit pe o rețea de socializare un anunț prin care două persoane susțineau că se ocupă cu înființarea și amenajarea de spălătorii auto. 

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 15 iunie - 19 iunie 2021, doi bărbați, de 22 de ani, ambii din comuna Liești, județul Galați, ar fi indus în eroare partea vătămată, prin promisiunea că i-ar construi acestuia o spălătorie auto, contra sumei de 13.000 de euro. După ce aceștia ar fi primit 8.800 de euro, nu au mai putut fi contactați.

În urma activităţilor desfășurate, cei doi bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în vederea continuării cercetărilor, fiind, totodată, indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 6.000 de euro, în vederea recuperării prejudiciului.

Lieștenii au fost reținuți pentru 24 de ore, și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, cu propuneri procedurale. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Citit 5486 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.