În coaliție, se discută variante de impozitare progresivă

În coaliție, se discută variante de impozitare progresivă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Liderii PSD, PNL și UDMR s-au reunit marți, în ședință a Coaliției, la Palatul Victoria. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, urma să prezinte trei variante de impozit progresiv, simulate împreună cu Banca Mondială, FMI și BERD, mai exact trei variante de praguri pe impozitarea progresivă. Pentru fiecare variantă de impozitare progresivă se iau în calcul și deduceri de taxe. "De exemplu, și-ar putea deduce din impozit sumele de bani depuse la Pilonul III de pensii, iar familiile cu mulți copii vor primi deduceri de impozit", au explicat surse oficiale.

Social-democrații au reintrodus în dezbaterea publică tema impozitării progresive, în timp ce liberalii nu vor să renunțe la cota unică. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în opinia sa, trebuie pregătite noi măsuri fiscale și, așa cum prevede legea, acestea trebuie operate în Codul Fiscal cu cel puțin șase luni înainte pentru predictibilitatea bugetului de stat pe 2023.

De partea cealaltă, liberalii se opun impozitării progresive. Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că nu vede posibilă schimbarea cotei unice în viitorul apropiat.

Citit 1140 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.