Polițiștii au amendat taximetriștii cu licență și pe cei de ocazie

Polițiștii au amendat taximetriștii cu licență și pe cei de ocazie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune punctuală, în perioada 20-21 mai, pe raza municipiilor Galaţi și Tecuci, pentru verificarea modului în care se efectuează transportul rutier de persoane sau bunuri, în regim de taxi și în regim de închiriere. 

În cadrul acţiunii, au fost constatate 39 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2001 privind transportul public de persoane sau bunuri, în regim de taxi și în regim de închiriere, în cuantum de 27.000 lei.

În trei cazuri, polițiștii au reținut plăcuțele cu numerele și certificatele de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a respectivelor autoturisme, pe o perioadă de 6 luni. De asemenea, a fost reținută o autorizație taxi și ecusoanele atribuite de Primărie.

Taximetriști depistați cu nereguli

Astfel, pe strada Traian, din municipiul Galați, polițiștii au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat care efectua transport de persoane contra cost, în regim de taxi, fără a deține autorizație taxi ori altă autorizație valabilă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, polițiștii i-au reținut plăcuțele cu numerele și certificatul de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a autoturismului în cauză, pentru o perioadă de șase luni.

Pe aceeași stradă din municipiul Galați, polițiștii au depistat un conducător auto în timp ce efectua transport de persoane contra cost, în regim de taxi, fără a fi titularul unui certificat de pregătire profesională și fără a deține la bordul autoturismului copia buletinului de verificare metrologică a aparatului de taxat, precum și asigurarea persoanelor, a bunurilor acestora, pentru riscurile ce cad în sarcina transportatorului autorizat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiindu-i reținută autorizația taxi emisă de Primărie, precum și ecusoanele atribuite de aceeași autoritate.

Un alt conducător auto care efectua transport de persoane, în regim de taxi, a fost depistat de polițiști pe strada Tecuci, din municipiul Galați. Cu ocazia controlului, s-a constatat că acesta avea autorizația taxi expirată, din data de 14.05.2022, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.  De asemenea, polițiștii i-au reținut plăcuțele cu numerele și certificatul de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului în cauză, pentru o perioadă de șase luni.

Citit 1936 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.