Raed Arafat: Ideea „crucilor plutitoare” de pe litoral, „a fost ucisă”

Raed Arafat: Ideea „crucilor plutitoare” de pe litoral, „a fost ucisă”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat, marţi, referindu-se la geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că "ideea este ucisă" şi că "s-a terminat".

Întrebat la Palatul Parlamentului cine a venit cu ideea geamandurilor care au stârnit dezbateri în ultima vreme, Arafat a spus: "Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect. Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!".

Raed Arafat a menţionat că "era nevoie" de aceste geamanduri şi a refuzat să mai răspundă la alte întrebări pe subiect.

Raed Arafat, a afirmat, luni, în legătură cu geamandurile cu cruce roșie distribuite pe litoral, că scopul lor este ”semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani”, iar criticile apărute în presă şi pe reţelele de socializare cu privire la această iniţiativă sunt "nefondate".

"Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol", a scris Raed Arafat pe Facebook.

Citit 1680 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 15:05

1 comentariu

 • postat de Hater
  Miercuri, 15 Iunie 2022 09:01
  95.77.107.***
  Ce sa stie romanul dorel despre ciocolata ...sau preventie ...
  Intrebi 2-3 neica nimeni cu televiziunea avida de senzational, sau ceri parerea asa zisilor salvamari adunati de pe aiurea, mare parte fara pregatire de specialitate, fomisti din zona salilor de asa zise sporturi de contact, sau gym, care nu stiu sa lege doua cuvinte!
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.