Biblioteca Judeţeană a primit „Marca Patrimoniului European”

Biblioteca Judeţeană a primit „Marca Patrimoniului European”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisia Europeană a acordat Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", la Bruxelles, în cadrul unei ceremonii oficiale, la care au participat sute de persoane, titlul "Marca Patrimoniului European".

Acest important și râvnit trofeu a fost acordat pentru rolul deosebit pe care Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați (astăzi sediul Bibliotecii) l-a avut în istoria și cultura europeană, precum și în crearea Europei de astăzi.

În România, în afară de Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați, acest titlu european a mai fost primit doar de Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighetu Marmației.

"Este o mare onoare pentru noi să primim acest trofeu. A fost un efort al întregii echipe și țin să le mulțumesc colegilor pentru tot. Totodată, mulțumesc Consiliului Județean, principalul nostru partener, care sprijină activitatea Bibliotecii. Îi mulțumim, de asemenea, domnului prof. univ. dr. Constantin Ardeleanu, care ne-a fost aproape în acest proiect. Trofeul este, în primul rând, al comunității gălățene, dar și al României", a spus Corina-Emanuela Dobre, managerul Bibliotecii Județene "V. A. Urechia" din Galați.

Situl de la Galați a fost înscris în marea competiție europeană de Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", cu un proiect serios, prin intermediul căruia a fost prezentată istoria clădirii monument istoric, a fost argumentată semnificația europeană a sitului și s-au propus o serie de acțiuni și evenimente de promovare a Palatului Comisiei Europene a Dunării, de conștientizare și de insuflare în rândul publicului, în special a celui tânăr, a valorilor europene și sentimentului de apartenență la marea familie europeană.

Citit 1005 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.