Evoluţia României în UE, un model pentru Republica Moldova, potrivit preşedintelui Maia Sandu

Evoluţia României în UE, un model pentru Republica Moldova, potrivit preşedintelui Maia Sandu
Sursa foto: Facebook
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova au, sâmbătă, 18 iunie, o şedinţă comună la Chişinău, la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE, potrivit Agerpres.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că recomandarea Comisiei Europene ca ţara sa să obţină statutul de candidată la aderarea la UE reprezintă un rezultat mult aşteptat şi a subliniat că în acest drum contează pe sprijinul şi ajutorul României. 

"Evoluţia României ne-a încurajat şi ne-a dat speranţa că acesta poate fi un model de succes şi în Republica Moldova. După suişuri şi coborâşuri, cetăţenii Republicii Moldova au înţeles că modelul de dezvoltare ales de România este calea prin care şi moldovenii pot să se regăsească în lumea iubitorilor de libertate şi democraţie”, a afirmat Maia Sandu în discursul ţinut sâmbătă, în cadrul şedinţei comune a Parlamentelor Republicii Moldova şi României care se desfăşoară la Chişinău

Legislativul de la Bucureşti este reprezentat de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de senatori şi deputaţi.

Înainte de ședință, Cîţu și Ciolacu, au depus, sâmbătă, coroane de flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt de la Chişinău.

Citit 1129 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2022 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.