Miliardarul de top Bill Gates vrea să renunțe la întreaga sa avere

Miliardarul de top Bill Gates vrea să renunțe la întreaga sa avere
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Miliardarul Bill Gates, cofondator al gigantului de tehnologie Microsoft, plănuiește să-și direcționeze toată averea către Bill and Melinda Gates Foundation, fundația caritabilă pe care a pornit-o alături de fosta sa soție, pentru ca în cele din urmă să "iasă" de pe lista celor mai bogați oameni ai planetei, notează BBC News.

Într-un mesaj pe Twitter, Bill Gates a anunțat transferul în această lună a 20 de miliarde de dolari către fundație, pentru a-i permite acesteia să își crească cheltuielile, în acțiunile pe care le derulează, de la 5 la 9 miliarde de dolari pe an, începând cu 2025.

"Uitându-mă în viitor, plănuiesc să îmi direcționez toată averea către fundație. Voi coborî în topul celor mai bogați oameni de pe planetă și într-un final nu voi mai face parte din acesta", a precizat Bill Gates.

Al patrulea cel mai bogat om din lume a mai spus că are "obligația" de a-și returna resursele către societate.

"Am obligația de a-mi returna resursele către societate, în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinței și îmbunătățirea vieților", a mai spus Bill Gates, manifestându-și în același timp speranța că și alte persoane cu averi impresionante și privilegii vor intensifica acest efort și îi vor urma exemplul.

Conform clasamentului realizat de publicația financiară Forbes, Bill Gates are în prezent o avere estimată la 118 miliarde de dolari.

Fundația Gates lucrează în mai multe țări pentru a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăți educația și pentru a combate salubritatea deficitară.

Citit 1142 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.