Anunț Consiliul Judeţean Galaţi
Foto: Marian Calestru

Anunț Consiliul Judeţean Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

PREŞEDINTE

DISPOZIŢIA NR. 408

din 23 august 2022

privind: convocarea în şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Galaţi pentru luni, 29 august 2022, ora 1200 la sediul Consiliului Judeţean Galaţi din str. Eroilor nr. 7B

Costel Fotea, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi;

Având în vedere referatul de fundamentare al Secretarului general al judeţului Galaţi;

Având în vedere prevederile art. 179 alin. (1), (2) lit. a), (6) şi ale art. 134 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;

Având în vedere prevederile art. 63 alin. (1), alin. (2) lit. a) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Judeţean Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi nr. 173/30 iulie 2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Având în vedere prevederile art. 190 alin. (3) și (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

În baza prevederilor art. 196 alin. (1) lit. b) din Codul administrativ,

D I S P U N E:

Art.1. Se convoacă în şedinţă ordinară Consiliul Judeţean Galaţi pentru luni, 29 august 2022, ora 1200, la sediul Consiliului Judeţean Galaţi din str. Eroilor nr. 7B, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1. Aprobarea: - Studiului de oportunitate privind stabilirea modalităţii de atribuire a serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate în aria teritorială de competenţă a Unităţii Administrativ-Teritoriale Judeţul Galaţi;

- Modalităţii de atribuire în gestiune delegată a Serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate în aria teritorială de competenţă a Unităţii Administrativ-Teritoriale Judeţul Galaţi;

- Regulamentului pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Galaţi;

- Caietului de sarcini al serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Galaţi;

- Documentaţiei de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii Serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate în aria teritorială de competenţă a Unităţii Administrativ-Teritoriale Judeţul Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

2. Modificarea Hotărârii Consiliului Județean Galați nr. 223 din 26 octombrie 2020 privind stabilirea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean Galaţi, cu modificările şi completările ulterioare.

Iniţiator:

Costel Fotea

3. Aprobarea reorganizării Centrului de asistenţă pentru copilul cu cerinţe educative speciale Galaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi în Complexul de servicii sociale „Iris”.

Iniţiator:

Costel Fotea

4. Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Complexului de servicii sociale „Iris” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

5. Aprobarea reorganizării Centrului de plasament Tecuci din cadrul Complexului de servicii sociale Tecuci al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi în Casa de tip familial Tecuci.

Iniţiator:

Costel Fotea

6. Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Casei de tip familial Tecuci din cadrul Complexului de servicii Tecuci al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

7. Aprobarea reorganizării Centrului de plasament nr. 3 din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi în Complexul de servicii sociale pentru copii cu dizabilităţi „Alin”.

Iniţiator:

Costel Fotea

8. Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Complexului de servicii sociale pentru copii cu dizabilităţi „Alin” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

9. Aprobarea reorganizării Centrului de reabilitare şi reintegrare socială a copiilor „Casa David Austin” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi în Complexul de servicii sociale „Casa David Austin”.

Iniţiator:

Costel Fotea

10. Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Complexului de servicii sociale „Casa David Austin” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

11. Aprobarea organigramei şi a statelor de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

12. Modificarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, spital din reţeaua Consiliului Judeţean Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

13. Aprobarea Acordului de parteneriat încheiat între Județul Galați, prin Consiliul Județean Galați, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galați și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”General Eremia Grigorescu” al Județului Galați în vederea în derulării programului „Creșterea eficienței misiunilor de salvare de vieți omenești, protejarea proprietăților publice și private și asigurarea siguranței echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”General Eremia Grigorescu” al Județului Galați”.

Iniţiatori:

Costel Fotea, Răzvan Ionuț Adumitroaiei, Adrian - Dănuț Alexandru, Constantina Constandachi, Iulian Iosif

14. Aprobarea Acordului de parteneriat încheiat între Județul Galați, prin Consiliul Județean Galați, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galați și Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați în vederea derulării programului „Creșterea siguranței structurilor de aplicare a legii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, a proprietății publice și private din județul Galați și asigurarea protecției structurilor, în vederea eficientizării misiunilor de ordine publică și pentru creșterea siguranței cetățeanului”.

Iniţiator:

Costel Fotea, Răzvan Ionuț Adumitroaiei, Adrian - Dănuț Alexandru, Constantina Constandachi, Iulian Iosif

15. Constituirea dreptului de administrare în favoarea Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Pufan” Galați asupra bunului imobil (construcție, teren aferent și cale de acces) situat în str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, municipiul Galați, județul Galați.

Iniţiator:

Costel Fotea

16. Completarea Hotărârii Consiliului Județean Galați nr. 285/19.12.2018 privind aprobarea contractului de administrare directă pentru imobilele (clădiri şi terenuri) aflate în domeniul public al judeţului Galaţi şi în administrarea Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Pufan” Galați.

Iniţiator:

Costel Fotea

17. Atestarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al județului Galați.

Iniţiator:

Costel Fotea

18. Acordarea unei finanțări nerambursabile din bugetul Județului Galați pentru Fundația de Sprijin a Vârstnicilor Galați în vederea implementării proiectului „Servicii socio-medicale integrate pentru vârstnicii în risc de excluziune socială din județul Galați – SOS Vârstnicii”.

Iniţiator:

Costel Fotea

19. Acordarea unei finanțări nerambursabile din bugetul Județului Galați pentru Fundația Familia Galați în vederea implementării proiectului „STOP violenței domestice în mediul rural!”.

Iniţiator:

Costel Fotea

20. Aprobarea Studiului de fezabilitate revizia 1 și a indicatorilor tehnico-economici aferenți „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați – etapa 2“.

Iniţiator:

Costel Fotea

21. Aprobarea cofinanțării „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați – etapa 2“.

Iniţiator:

Costel Fotea

22. Aprobarea modificării Master Planului revizuit şi a Listei prioritare a obiectivelor de investiţii ce asigură serviciile de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi.

Iniţiator:

Costel Fotea

23. Aprobarea Proiectului Tehnic şi Documentaţia de Execuţie privind realizarea obiectivului de investiţie „CANAL EVACUARE PLUVIALE CENTRU DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEȘEURILOR VALEA MĂRULUI’’ componentă a proiectului ’’SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEȘEURILOR ÎN JUDEȚUL GALAŢI”.

Iniţiator:

Costel Fotea

24. Modificarea Hotărârii Consiliului Județean Galați nr. 254 din 19 decembrie 2017 privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect, precum și a acordului de parteneriat pentru realizarea obiectivului „Extindere și modernizare variantă ocolitoare a Municipiului Galați”, cu modificările şi completările ulterioare.

Iniţiator:

Costel Fotea

25. Aprobarea participării în cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride și GNC”, precum şi asigurarea și susținerea cheltuielilor legate de proiect, pentru realizarea obiectivului „Asigurarea accesului la educație a elevilor din Județul Galați prin achiziția de microbuze școlare mai puțin poluante”.

Iniţiator:

Costel Fotea

26. Aprobarea parteneriatului între Județul Galați, prin Consiliul Județean Galați, Processor Tech SRL, Universitatea „Danubius” și Holder Ideea SRL pentru organizarea festivalului internațional de jazz „RO DANUBE JAZZ FESTIVAL”.

Iniţiator:

Costel Fotea

27. Aprobarea indicatorilor tehnico economici rezultaţi din DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) privind realizarea obiectivului de investiţie: “Renovare energetică a Bibliotecii Județene V.A.Urechia Galați - Corp A”.

Iniţiator:

Costel Fotea

28. Decontarea cheltuielilor cu transportul (naveta) cadrelor medicale din cadrul Spitalului Municipal “Anton Cincu” Tecuci, spital din rețeaua Consiliului Județean Galați.

Iniţiator:

Costel Fotea

29. Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 2.792 mii lei reprezentând sume defalcate din TVA în vederea finanţării cheltuielilor privind drumurile județene pe anul 2022.

Iniţiator:

Costel Fotea

30. Aprobarea Studiului de oportunitate și fundamentare pentru delegarea gestiunii activității de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor și Stației de Sortare Valea Mărului din județul Galați, delegarea serviciilor de operare, documentației de atribuire precum și acordarea unui mandat special pentru reprezentantul UAT Județul Galați în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECOSERV Galați.

Iniţiator:

Costel Fotea

31. Rapoarte, informări, întrebări, interpelări, diverse.

Art.2. Proiectele de hotărâri însoţite de materialele de fundamentare, rapoartele şi informările, vor fi comunicate în format electronic consilierilor judeţeni cel târziu până la data comunicării prezentei dispoziţii.

Art.3. Comisiile de specialitate care sunt abilitate să avizeze proiectele de hotărâre supuse dezbaterii sunt indicate în fiecare proiect de hotărâre în parte, în funcţie de aria de competenţă a comisiei respective.

Art.4. Consilierii judeţeni pot depune amendamente asupra proiectelor de hotărâri supuse dezbaterii, în baza prevederilor art. 138 alin. (12) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea procedurii prevăzute de art. 67 alin. (12) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Judeţean Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi nr. 173/30 iulie 2020.

Art.5. Consilierii judeţeni care urmează să participe la şedinţă utilizând mijloace electronice de comunicare simultană la distanţă, vor informa Secretarul General al Judeţului despre această intenţie până cel târziu în data de 28.08.2022.

Art.6. Prezenta dispoziţie va fi adusă la cunoştinţă publică prin mass-media, va fi afişată la sediul şi pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Galaţi.

P R E Ş E D I N T E,

Costel Fotea

 

(P)

Citit 1388 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 10:00