Noi evoluții în criza Blue Air

Noi evoluții în criza Blue Air
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Decizia Blue Air de a suspenda zborurile a creat haos în aeroporturi, unde mii de oameni au rămas blocați. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, până miercuri dimineață 2.098 de români au cerut sprijin consulatelor pentru a reveni în țară. TAROM va primi 5 milioane de lei de la bugetul de stat ca să-i aducă acasă pe românii rămași în aeroporturi, în timp ce companiile Ryan Air şi Wizz Air au anunţat că pun la dispoziţie bilete pentru pasagerii Blue Air afectaţi de anularea curselor. Miercuri, 29 de curse Blue Air care ar fi urmat să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” au fost anulate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pe ordinea de zi a ședinței se află o hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului ministerului astfel încât să poată fi suportate costurile privind repatrierea românilor și acordarea unui ajutor de urgență. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a precizat că ministerele de linie au luat măsuri pentru a-i sprijini, iar fondurile alocate de la bugetul de stat în acest sens trebuie recuperate de la compania care a generat această situație. "În acest sens. rog ANPC să urmărească și să monitorizeze întregul proces, iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm funcționarea tuturor structurilor nominalizate să se ocupe de această situație", a afirmat Nicolae Ciucă.

Şeful ANPC, Horia Constantinescu, a declarat miercuri că autoritatea ia în calcul depunerea în continuare de sesizări către organele de cercetare penală. "Ne dorim să înţelegem dacă ceea ce se întâmplă a fost cu intenţie sau îmbracă sau nu şi o formă penală", a spus reprezentantul ANPC. El a acuzat compania că şantează statul român, că nu vrea să plătească taxele de mediu şi să ramburseze banii consumatorilor, ascunzându-se în spatele ideii că sunt un operator român şi aduc mari beneficii statului.

Citit 1720 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2022 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.