Uniunea Europeană "nu este completă" fără Republica Moldova

Uniunea Europeană "nu este completă" fără Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Uniunea Europeană "nu este completă" atât timp cât Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre ale blocului comunitar, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit EFE şi Reuters.

"Vreau să le spun următoarele cuvinte cetăţenilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova şi Georgia: faceţi parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea nu este completă fără voi!", a declarat ea, în discursul său anual despre starea Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Albania, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Ucraina sunt ţări candidate la aderarea la UE, în timp ce Georgia a depus în acest an solicitarea oficială de a se alătura clubului comunitar, însă Bruxellesul nu i-a acordat încă statutul de ţară aspirantă.

Von der Leyen consideră că trebuie ca UE să fie alături de ţările care aspiră să intre în clubul comunitar, "pentru că drumul către democraţii puternice şi cel către Uniunea noastră sunt aceleaşi".

Citit 970 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2022 16:01

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.