Orașul din România unde poți cumpăra un bloc cu 49.000 de euro. Apartamente cu vedere la munte

Orașul din România unde poți cumpăra un bloc cu 49.000 de euro. Apartamente cu vedere la munte
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Unul dintre puținele locuri din România unde poți achiziționa un bloc întreg la un preț redus se află în județul Caraș-Severin, în Anina, unde poți găsi nici mai mult, nici mai puțin de 13 blocuri cu patru etaje (cu un total de 166 de apartamente) care sunt scoase la vânzare cu suma de 49.000 de euro bucata.

Dacă vrei să faci o investiție imobiliară foarte ieftină și într-o zonă montană, poți găsi blocuri cu prețuri de 49.000 de euro, iar terenul pe care sunt construite blocurile areo suprafață de 5 hectare. În județul Caraș-Severin, în Anina, se găsesc 13 blocuri cu patru etaje cu un total de 166 de apartamente.

Orașul din România unde poți achiziționa un bloc întreg

Investiţie de un miliard de dolari şi...zero rezultate. Aşa se prezintă cel mai mare eşec al Epocii de Aur - Termocentrala Anina, locul unde soţii Ceauşescu visau să scoată curent din piatră seacă. Elenei Ceaușescu i-a venit ideea să scoată curent din șisturi bituminoase și să vândă în Orient tehnologia. La Anina au fost descoperite zăcăminte de șist bituminos, dar nu fuseseră studiate încă. Artizanii au alocat 1 miliard de dolari, aproape jumătate din suma folosită pentru Casa Poporului. După aproape două decenii de împotmoliri, urmările se traduc în drame sociale. Blocurile au apartamente cu două sau trei camere, iar unul dintre beneficii este că au vedere către Semenic. Povestea blocurilor construite în anii ‘80 pentru oamenii care trebuiau să lucreze la termocentrala din zonă își continuă povestea chinuită. Construcția unora dintre ele nu a fost niciodată finalizată, blocurile au rămas doar niște siluete înalte, fără ferestre sau uși. Dar destinul lor încă se poate schimba, speră unul dintre actualii proprietari ai blocurilor, și ar aduce un plus și asupra vieții întregii comunități.  Cele 13 blocuri, care au nevoie de reabilitare, sunt scoase la vânzare la prețul, negociabil, de 49.000 de euro bucata. Practic, un bloc costă cât un apartament în Galați. 

Din surse on line

Citit 5318 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.