Elevi și profesori de la „Racoviță” au plantat peste 2.200 de puieți

Elevi și profesori de la „Racoviță” au plantat peste 2.200 de puieți
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Atunci când dragostea de natură trece de la teorie la practică, lucruri foarte frumoase se întâmplă. Conform lui George Luca, responsabilul de relații cu presa al Direcției Silvice Galați, o impresionantă desfășurare de forțe, entuziasm și energie bună a avut loc luni, 27 martie, în localitatea Ivești, aproape de malul Siretului, în raza de activitate a Ocolului silvic Hanu Conachi. Pe o suprafață de fond forestier proprietate publică a statului, circa 200 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic "Emil Racoviță" din Galați au plantat peste 2.200 de puieți de plop alb, specie adaptată condițiilor de dezvoltare din zona de luncă, suprafața fiind încadrată în categoria ariilor naturale protejate "Natura 2000", respectiv, ”ROSCI/ROSPA Lunca Siretului Inferior".

Mai întâi, participanților li s-a explicat cum se plantează un puiet și cum să se protejeze de eventuale accidente, după care au trecut la treabă - plantarea efectivă a puieților pe o suprafață de 118 ari.

Acțiunea de împădurire a fost coordonată de întreg personalul Ocolului silvic Hanu Conachi și de reprezentanți ai Direcției Silvice Galați. Acestora li s-au alăturat jandarmi și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate - S.T. Galați, fiecare voluntar contribuind la clădirea unei noi celule verzi în plămânul naturii și la refacerea echilibrului ecologic în zonă.

Acțiunea s-a încadrat în calendarul campaniei "Luna plantării arborilor" și este rezultatul direct al parteneriatelor de colaborare încheiate de Direcția Silvică Galați cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, cu instituții publice sau ONG-uri, în spiritul dragostei și respectului față de natură.

Citit 1719 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.