Atenție, se dau amenzi pentru construcții neautorizate!

Atenție, se dau amenzi pentru construcții neautorizate!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Construirea de case, garaje sau simple modificări în locuințe sunt riscante, dacă se fac fără autorizațiile legale și pot fi oricând amendate. În ultimele zile, mai mulți proprietari din Galați s-au ales cu amenzi usturătoare, după ce polițiștii locali de la Disciplina în Construcții le-au trecut pragul. Nicio amendă nu a fost mai mică de 1.000 de lei, într-unul dintre cazuri, cel care a încălcat legea fiind obligat să și desființeze, pe cheltuiala lui, edificiul construit fără autorizație. Situația s-a înregistrat pe strada Alexandru Carnabel, unde un gălățean și-a ridicat o locuință pe un teren al Primăriei, fără a avea autorizație. Echipa de control, care a dat curs unei sesizări venite din partea vecinilor, i-a dat omului o amendă de 5.000 de lei și l-a obligat ca, în termen de 30 de zile, să o demoleze. Mult mai ușor a scăpat proprietarul unui imobil de pe strada Simon Ajarescu, care își construiește un garaj și un gard fără a avea autorizație. Fiind vorba doar de garaj, a primit o amendă de 1.000 de lei și i s-a pus în vedere să oprească lucrările până când va obține documentele necesare. O sancțiune egală a ajuns și la un alt gălățean, proprietarul unui apartament dintr-un bloc de pe strada Domnească, ”pârât” de vecini că își făcea modificări în locuință. Omul s-a trezit cu poliția la ușă și a primit o amendă tot de 1.000 de lei, odată cu recomandarea să își facă rost de autorizații pentru renovarea casei.

Citit 4255 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 11:23

5 comentarii

 • postat de Gigel
  Vineri, 21 Aprilie 2023 08:43
  5.13.130.***
  Ai dreptate, e doar aprobat de guvern, urmeaza parlamentul.
  0
  0
 • postat de Ioana Damaschin
  Joi, 20 Aprilie 2023 19:40
  86.124.201.***
  Aoleu, dar ce facem cu vile construite fără autorizație? Politia Locala a obosit scriind răspunsuri..... fără a lua măsuri. Vila a "crescut" cu un etaj, fix în zona centrală-Starea Civilă. Legea cine o respectă?
  0
  0
 • postat de Trandafirul Galben
  Joi, 20 Aprilie 2023 15:31
  109.166.137.***
  Bună ziua,
  Poliția Locală este cel mai abuziv instrument al Primăriei din Galați,deși domnul Primar știe asta,continuă să-și bată joc de unii cetățeni onești.
  În ce privește Poliția Locală în sine,ar trebui să se pronunțe toți cetățenii orașului Galați,printr-un gen de referendum sau petiție în grup,dacă există bază legală.
  Dacă știrea ar fi prezentat locuințe,garaje,construcții,în care proprietarii erau interlopi sau bugetari cu funcții importante,aș fi avut altă părere.
  Până atunci...vă las pe voi să comentați dacă își merită salariile încasate de la BUGETUL LOCAL.
  0
  0
 • postat de sitizan
  Joi, 20 Aprilie 2023 15:15
  77.81.24.***
  domnu' Gigel...aia este propunere, de aplicat prin viitorul Cod al urbanismului - care nici nu a intrat in procedura de vot. Si, se aplica in mediul rural (adica, la tara) ....acum respectam legea, asa cum e ea !
  0
  0
 • postat de Gigel
  Joi, 20 Aprilie 2023 13:09
  5.13.130.***
  Poate le explica politistilor, inainte de a-i trimite sa dea amenzi, ca de luna trecuta s-a schimbat legea si imi pot face garaj sau magazie la mine in curte fara autorizatia primariei.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.