Ambasadorii armatei SUA, de la Primărie, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” (FOTO și VIDEO)

Ambasadorii armatei SUA, de la Primărie, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

După vizita de vineri, 12 mai, la Primăria Galaţi, a echipei de consilieri a Forțelor Armate ale SUA în Europa și Africa, reprezentată de Drew Beck, care s-a întâlnit cu primarul Ionuț Pucheanu, trupa şi corul din Europa al Armatei SUA au susţinut un concert extraordinar de jazz, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi

După cum am aflat de la directorul instituţiei de cultură, prof. univ. dr. Teodor Niţă, spectacolul a fost foarte bine primit de publicul gălăţean. "Interpreţii americani au venit la invitaţia teatrului, ne bucurăm că le-am putut oferi gălăţenilor un spectacol de o asemenea ţinută", a precizat artistul, care a fost prezent şi la întâlnirea oaspeţilor cu primarul municipiului Galaţi. După aceea, consilierii americani au fost invitaţi la Casa Artelor, unde au admirat lucrările de grafică și pictură realizate de studenții Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Citește și Parteneriat Strategic și concert de jazz. Oaspeți americani la Primărie

La Teatrul "Leonard", oaspeţii americani au vizitat şi expoziţia de stampe japoneze cu actori și scene din teatrul Kabuki, deschisă în cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor". Cele peste 100 de stampe expuse aparțin colecției de artă a avocatului George Șerban (București), iar curatorul expoziției este dr. Alexandru Constantin Chituță. Stampele au fost realizate în secolele XVIII - XIX, de către 26 de artiști japonezi.

Menţionăm că echipa reprezentată de Drew Beck nu este la prima vizită în oraşul nostru, un semn clar că strângerea relaţiilor dintre SUA şi România, în contextul războiului din Ucraina, ne poziţionează într-un punct strategic important

De altfel, în intervenţia sa de vineri, 12 mai, primarul municipiului Galaţi, Ionuț Pucheanu, a subliniat importanţa prezenţei ambasadorilor armatei americane în oraşul nostru: „Ne bucurăm să-i primim la Galați pe reprezentanții armatei americane. Parteneriatul nostru cu SUA este unul puternic, care ne asigură că acest conflict, care nu este foarte departe, nu se va apropia și mai mult de granițe. Colaborarea pe plan internațional este importantă și ne bucură că fiecare dintre partenerii noștri susține aceleași valori”.

Drew Beck, Host Nation Advisor pentru România, a precizat, la rândul său, în cadrul întâlnirii de vineri, că se află la Galaţi în contextul exerciţiilor militare care urmează să se desfăşoare la noi. „Suntem aici pentru a marca începutul exercițiului Defender Europe 2023 și mai ales Saber Guardian 2023, aici în România. Îi mulțumesc dlui primar și echipei care ne-au întâmpinat la Primărie și sper că va fi un început bun pentru relațiile noastre de prietenie”, a precizat oaspetele american.

De altfel, Drew Beck şi echipa sa au mai luat parte, pe 22 martie, tot la Galaţi, la o întâlnire desfăşurată la Universitatea "Danubius", pentru a interacționa cu membri ai societății civile de pe cele mai diverse paliere și a transmite mesajul că ”este important să lucrăm împreună mult mai strâns”.

Citit 3107 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.