Parteneriat Strategic și concert de jazz. Oaspeți americani la Primărie

Parteneriat Strategic și concert de jazz. Oaspeți americani la Primărie
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Vineri după-amiază, o echipă de consilieri a Forțelor Armate ale SUA în Europa și Africa, reprezentată de domnul Drew Beck, Host Nation Advisor pentru România al Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii (ROU-US Strategic Partnership), a făcut o vizită la Primăria Galaţi.

În calitate de gazdă a delegației americane, primarul Ionuț Pucheanu a oferit oaspeților de peste Ocean un tur al sediului municipalității, care a inclusiv şi priveliștea centrului Galaţiului, văzută de pe terasa imobilului.

Ulterior, edilul-șef gălățean a declarat că ”ne bucurăm de vizita reprezentantului Armatei Americane, Drew Beck, care ne-a făcut o surpriză, venind la Galați pentru a fi prezent la evenimentul de la Teatrul Național de Operă și Operetă, unde va fi însoțit în sală și pe scenă de colegii săi ce vor interpreta un concert de jazz. Aceasta este partea culturală, pentru că prezența dumnealui ne garantează că Parteneriatul Strategic cu SUA este unul deosebit de puternic ce ne asigură că acest conflict, care nu este foarte departe, nu se va apropia și mai mult de granițe”.

La rândul său, oficialul american ne-a precizat, în limba română, că este a treia vizită la Galați, în ultimele cinci luni. ”Suntem aici pentru a marca începutul exercițiului Defender Europe 2023 și, mai ales, Saber Guardian 2023, aici în România. Sunt însoțit și de membrii trupei «Rhine Rivers Ramblers», ce vor interpreta jazz cu o trupă militară română și îi mulțumesc domnului primar și echipei care ne-au întâmpinat la Primărie. Sper că va fi un început bun pentru relațiile noastre de prietenie", a arătat Drew Beck și a semnat în Cartea de Oaspeți a municipalității gălățene.

Citit 1757 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Mai 2023 11:02

6 comentarii

  • postat de Un aeroport civil-militar, ar fi bine punctat
    Luni, 15 Mai 2023 12:55
    109.166.128.***
    Galațiul de-a lungul istoriei conformat, se găsește pe hărțile militare, tactice și mai ales, strategice. Exercițiile, aplicațiile militare de amploare în ''lumina'' războiului din Ucraina, printre altele implică contactarea administrației civile din arealul execuțiilor, primărie de exemplu, pentru
    0
    0
  • postat de Nelu
    Duminică, 14 Mai 2023 18:03
    89.137.224.***
    Domnule Primar ,întrebați Americanii dacă primesc Pensie Specială?.
    Eventual dacă nu vor să își schimbe Cetățenia ,pentru a primi Pensie Specială evident .
    0
    0
  • postat de Akbar
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 11:59
    5.13.208.***
    Cu alte cuvinte, americanii in lipsa de altceva prin urbea noastra mioritica, au vizitat primaria. Ca sa mai treaca timpul...
    Cat despre parteneriat.....sa fim seriosi.....e interesul lui John sa vada in ograda lui Ivan. Iar noi suntem vecini cu muscalii.
    0
    0
  • postat de florin
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 09:00
    86.124.202.***
    Din parteneriateeeeeelèeee astea strategiceeeee de-ți vine sa mori cind auzi rahaturile astea am rămas cu privirea la curcubeu,am rămas cu știința puparii licuriciului potrivit și la timpul potrivit,am rămas cu o sapca siiii cu banii luați!Scandalul care apare acum în SUA cu corupția familiei Biden
    0
    0
  • postat de Ștefan
    Vineri, 12 Mai 2023 22:16
    5.13.196.***
    Ce denumiri pompoase, care mai de care mai aiuristice... "parteneriat..." și numai parteneriat, ci "parteneriat strategic"... ???

    Aduce, a adus vreo ceva bun în Galați, pentru Galați...cpîrțteneriatele astea, înfrățirile acestea...

    Zici că noi adunăm vorbe, iar alții, de prin cealaltă/celelalt
    0
    0
  • postat de Romania tara mea
    Vineri, 12 Mai 2023 20:50
    89.136.7.***
    Au venit sa cumpere si resursele tarii sau le faceti voi cadou astea?
    hidroelectrica, salrom, cec , nuclearelectrica si asa mai departe.
    Sper ca politicienii nu vor cadea in capcana si nu vor vinde bogatiile tarii iar daca vor face asta vor fi acuzati de tradare si vor avea soarta tradatorilor de
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.