Fumatul de marijuana în Cartierul Roșu din Amsterdam a fost interzis

Fumatul de marijuana în Cartierul Roșu din Amsterdam a fost interzis
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Joi a intrat în vigoare o interdicție de a fuma marijuana pe străzile din Cartierul Roșu din Amsterdam, parte a unui efort al primei femei primar al orașului de a curăța zona, transmite Reuters, citat de Hotnews.ro.

În cartierul prin care trec mai multe canale, cunoscut pentru bordelurile, cluburile de sex și cafenelele cu marijuana, care atrag milioane de turiști pe an, dar care reprezintă o pacoste pentru locuitori, au fost amplasate pancarte.

Persoanele prinse încălcând interdicția riscă acum o amendă de 100 de euro.

Primarul orașului, Femke Halsema, a promis să îmbunătățească condițiile pentru lucrătoarele sexuale și să reducă infracționalitatea și consumul excesiv de droguri și alcool.

Se poartă discuții pentru a muta turismul sexual și de droguri în afara centrului orașului, dar există opoziție din partea locuitorilor din zonele care au fost propuse ca alternative, mai anunță Hotnews.ro.

Oamenii vor avea în continuare voie să fumeze în interiorul și pe terasele cafenelelor care vând marijuana și hașiș în cartier și în alte părți ale orașului. Consumul personal de cantități mici de marijuana este tolerat de autoritățile din Olanda.

Citit 708 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 09:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro