Cele mai stupide decese ale capetelor încoronate (1)

Cele mai stupide decese ale capetelor încoronate (1)
Adolf Frederic al Suediei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Regii nu sunt supra-oameni dotați cu intestine nesfârșite, sisteme de digestie infailibile, puterea fermecată de a supraviețui oricărui abuz alimentar ori băuturii în exces

Adolf Frederic al Suediei a mâncat pân-a crăpat

Rege între 1751 și 1771, Adolf Frederic a fost forțat să-și împartă puterea cu Parlamentul. Lăsat fără mare parte din jobul de rege, Adolf a trebuit să-și umple timpul și mațul cu ceva; cu o zi înaintea trecerii la cele sfinte, mărețul rege al moștenirii vikingilor a ingurgitat icre negre, homar, șampanie și tradiționalul desert semla. Din care a devorat 14 porții! Bietul mâncău s-a stins în aceeași noapte, plângându-se de o teribilă indigestie.

Citește și Cele mai stupide decese ale capetelor încoronate (2)

Bietul Charles al VIII-lea al Franței (1483-1498)

S-a lovit la cap de pragul de sus al ușii, în vreme ce se grăbea să vadă un meci de tenis. Capul încoronat s-a izbit atât de tare, încât a suferit un grav traumatism cerebral, din cauza căruia s-a trezit… mort. Charles al VIII-lea este faimos în istorie nu numai pentru moartea prostească, ci și pentru că trupele sale au dus la triumful sifilisului (importat din America Latină) în Europa. 

George al II-lea, mort pe… „tron” (1727-1760)

Marea Britanie, pe atunci un imperiu colosal de mare peste mări și oceane, stăpânea jumătate de lume. El avea să fie ultimul rege non-britanic („rodea” engleza cu accent german din țara de origine) și ultimul monarh care a mânuit sabia în vreo bătălie. La 76 de ani, în vreme ce încerca să-și golească intestinele pe un scaun mai puțin regal, Regele o întâlnea pe ”Doamna cu Coasa” în urma unei diarei catastrofale.

Béla I al Ungariei (1060-1063) a murit sub… tron

Regele Béla I al Ungariei și-a detronat propriul nepot, apoi pe frate-său, ca să se urce pe tron. Care obiect, din păcate pentru relativ proaspătul rege, a cedat moral și fizic sub greutatea suveranului, la castelul din Dömös, rupându-i oarece organe externe și interne. Béla nu a supraviețuit tronului buclucaș decât câteva săptămâni, murind din cauza leziunilor suferite.

James al II-lea al Scoției a fost ucis de propriul său tun

A ajuns la tron după ce tatăl său a fost ucis într-un complot al marii nobilimi. El s-a răzbunat pe clanurile rivale, ajungând chiar să asiste cu plăcere la executarea adversarilor. În 1460, atunci când a deschis asediul asupra castelului Roxburgh, a ordonat ca semnalul începerii luptei să fie dat cu un foc de intimidare al celui mai mare tun al oastei sale. King James, mare pasionat al acestei tehnici moderne de luptă, a aprins el însuși fitilul. Numai că – probabil din cauza încărcăturii de pulbere prea mari sau a unui defect al țevii, tunul a explodat și l-a ucis pe rege pe loc.

William I al Angliei a fost ucis de propriul cal

William Cuceritorul a fost ultima personalitate istorică ce a reușit să invadeze insulele britanice, în 1066. El și-a impus imediat puterea prin cetățile construite de-a lungul și de-a latul noului său domeniu. Două decenii mai târziu, William încă se mai războia cu saxonii nesupuși puterii sale. În 1087, în vreme ce-și conducea călare trupele la război, armăsarul i s-a cabrat brusc pe picioarele din spate, iar regele s-a izbit puternic cu abdomenul voluminos de oblâncul șeii. Lovitura a dus la ruperea unor organe interne. I-au trebuit lui William șase săptămâni de dureri infernale pentru ca septicemia să-l doboare. Înainte de funeralii, călugării a trebuit să-i înghesuie trupul într-un coșciug cam mititel. Tot împingându-l înăuntru, pesemne că l-au apăsat prea tare pe abdomenul umflat cu gaze de descompunere, acesta a plesnit și i-a împroșcat pe cei prezenți cu materiile putrede din intestine.

 

Citit 1388 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 05:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.