Galațiul, printre orașele cu cele mai scumpe ștranduri

Galațiul, printre orașele cu cele mai scumpe ștranduri
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Că suntem printre orașele cu cele mai mari tarife la apa potabilă și canalizare, asta o știam. Am aflat acum că avem printre cele mai mari prețuri de intrare, din țară, și la ștrandurile din oraș

O analiză publicată de Clubul Copiilor plasează Plaja Dunărea din Galați pe locul trei național al celor mai mari tarife, la egalitate cu ștrandul Clujana (evident, din Cluj-Napoca), în urma Paradisului Acvatic din Brașov și a Cornișei Aquapark & Sports din Botoșani. Au fost incluse în această analiză costurile de intrare pentru o zi de weekend la ștrandurile sau aquapark-urile din toate orașele reședință de județ. În orașele în care oferta locală este variată, a fost selectat ștrandul cu cel mai mic preț de intrare. Din clasament a fost exclusă Constanța, deoarece prezența mării o transformă într-o destinație preferată pentru litoral, iar orașul nu dispune de niciun ștrand, precizează realizatorii topului.

Cele mai mari prețuri

Clasamentul celor mai mari tarife din țară este condus de Brașov. În trecut, ștrandurile din Noua și ștrandul Cibo erau două dintre destinațiile preferate ale brașovenilor, dar acum sunt închise. Astfel, singura opțiune de ștrand din oraș este complexul de agrement Paradisul Acvatic, unde biletul de intrare în weekend pentru un adult costă 95 de lei. Copiii beneficiază de un tarif redus, de 30 de lei. Ce-i drept, Paradisul Acvatic oferă mult mai multe facilități și oportunități de distracție față de un ștrand obișnuit, spun realizatorii topului.

Pe locul doi se află Botoșaniul, a cărui singură opțiune de ștrand se află la Cornișa Aquapark & Sports, cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Tariful de intrare este de 70 de lei, în weekend, pentru un adult și 50 de lei pentru un copil.

Cluj-Napoca (cu ștrandul Clujana) și Galațiul (cu Plaja Dunărea) împart locul trei al podiumului. În weekend, adulții sunt nevoiți să plătească 60 de lei pentru intrare, iar copiii, 40 lei.

„Plaja Dunărea din Galați este cel mai mare și mai modern ștrand de pe malul Dunării. Locul de agrement are ca principal punct de atracție unul dintre cele mai înalte tobogane din țară. Plaja Dunărea este o investiţie de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria Galaţi și s-a deschis pentru public în iulie 2021”, precizează cei de la Clubul Copiilor.

Reamintim că „Viața liberă” a publicat recent articolul „Unde se pot relaxa gălățenii în zilele toride de vară. Cât costă o zi la plajă”, unde puteți afla tarifele și de la alte piscine din oraș.

Cele mai mici prețuri

Cel mai mic tarif de intrare la un ștrand din România este în Drobeta Turnu Severin, la un ștrand municipal. Intrarea îi costă pe adulți 5 lei, iar copiii sub 10 ani și pensionarii au acces gratuit de luni până joi (în weekend, plătesc doar 3 lei).

Un alt ștrand accesibil se află în Jigodin-Băi, o localitate componentă a municipiului Miercurea Ciuc. Intrarea este de 10 lei, iar apele din bazine au calități terapeutice deosebite, fiind bicarbonate, calcice, sodice, carbogazoase, feruginoase și hipotone.

Locul 3 este împărțit de orașele Iași și Bistrița, unde un adult plătește, în weekend, 11 lei. Copiii sub 7 ani și pensionarii trebuie să achite 3 lei în Iași și 6 lei în Bistrița. Închirierea unui șezlong costă 8 lei în Bistrița și 6 lei în Iași.

Locuitorii din Sibiu, Deva și Râmnicu Vâlcea se pot răcori cu 15 lei taxa de intrare în diferite locații, iar în alte șase orașe reședință de județ, prețul de intrare este de 20 lei pentru un adult: Alexandria, Piatra Neamț, Pitești, Târgu Mureș, Suceava și Slatina. 

La Ştrandul Neptun, din Arad, biletul de acces la complexul de agrement cu opt bazine este 30 de lei (preţ întreg), respectiv 15 lei pe zi pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi, existând şi numeroase variante de bilete familiale sau de grup, abonamente etc, care reduc tarifele pentru familiile numeroase, copiii aflaţi în grija statului sau a diferitelor asociaţii şi fundaţii etc.  

Momentan, nu există ștranduri deschise în orașele Alba-Iulia, Slobozia, Constanța, Ploiești, Buzău și Tulcea, conform analizei citate.

Citit 4301 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2023 07:00

5 comentarii

  • postat de Adrian
    Marți, 01 August 2023 14:42
    86.124.201.***
    Pai cu asta ne-a obisnuit Ionut, a trantit 2 bazine obosite si 2 topogane si acum vrea sa recupereze investitia cat se poate de repede. Niste bisnitari.......
    Prefer oricand o fuga la mare, cheltuiala e tot pe acolo.
    0
    0
  • postat de Traian
    Luni, 31 Iulie 2023 23:07
    5.14.137.***
    Pentru ca Primaria se comporta ca un SRL, interesat de profituri maxime. Primarul cand era copil,platea taxe sa bată mingea in fața blocului? De ce copii nu au acces GRATUIT in vacanta la sălile de sport ale școlilor unde învață? Ca să poată inchiria cu bani directorul terenul de sport ? De ce bazin
    0
    0
  • postat de Alergătorul de pe Faleză
    Luni, 31 Iulie 2023 22:28
    213.233.88.***
    Cele mai mari preturi și cele mai amarate bazine! N-au fost in stare să facă nici măcar un bazin de înot...
    0
    0
  • postat de fara maruntis
    Luni, 31 Iulie 2023 21:31
    5.13.200.***
    Asta pentru ca avem politicieni scumpi in acest oras ce nu se multumesc cu maruntis
    0
    0
  • postat de Valentin
    Luni, 31 Iulie 2023 21:31
    91.51.80.***
    Mai oameni buni sunteti sanatosi la cap? In Germania, la un strand de 4 ori mai mare ca cel de la plaja Dunarea si cu dotari mult mai moderne, e 5 euro biletul iar dupa ora 17 e 3,70 euro. Poti sa vii cu ce vrei in sacosa, nu te cauta nici naiba. Nu iti pune nimeni bratara. Pentru ce bratara? Intri
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.