25 de gălățeni au donat duminică sânge pentru răniţii de la Crevedia

25 de gălățeni au donat duminică sânge pentru răniţii de la Crevedia
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După tragedia de la Crevedia, în care două persoane au murit și peste 50 au fost grav rănite, mai multe centre de transfuzie sanguină din ţară s-au mobilizat şi şi-au deschis porţile în regim de urgenţă în cursul zilei de duminică, 27 august.

La Galaţi, angajații Centrului de Transfuzie i-au așteptat pe donatori între orele 10.00 şi 12.00. Acțiunea, popularizată şi prin intermediul ediţiei online a cotidianului "Viaţa liberă", s-a bucurat de succes, în ciuda faptului că deschiderea centrului în cursul zilei de duminică a fost anunţată doar cu puţin timp înainte de ora 10.00. Gălățenii nu au ezitat să ofere sânge răniţilor în dubla explozie de la Crevedia, care se zbat în aceste momente între viață și moarte. Astfel, în decursul celor două ore de program, 25 de gălăţeni au venit să doneze sânge, cu gândul la cei aflați în suferinţă pe patul de spital, pentru care un astfel de gest poate face diferența dintre viață și moarte.

"Pe chipul celor care au venit la donare se citea bucuria că fac o faptă bună. Vom continua și în săptămânile următoare să prelungim programul de recoltare, astfel încât să poate ajunge toţi cei care doresc să doneze, indiferent de programul pe care îl au", ne-a declarat una dintre asistentele de la Centrul de Transfuzii Galați.

Conform ultimului bilanţ făcut public de autorităţi, cele două explozii de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au provocat două decese și 56 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. Din totalul răniților, 43 de persoane sunt cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (39 pompieri, doi polițiști şi doi jandarmi). Autoritățile au început să transfere răniţii aflaţi în stare gravă la spitale din străinătate, la Bruxelles, Milano, Viena, Graz și Berlin, prin mecanismul european de protecție civilă. Deşi România este țara cu cei mai mulți mari arși din Europa, nu are încă niciun centru pentru tratarea lor, cu toate că de la incendiul din clubul Colectiv, când s-a semnalat această gravă problemă, s-au scurs aproape opt ani.

Citit 1037 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 13:40

1 comentariu

  • postat de cetitor
    Duminică, 27 August 2023 20:35
    5.13.235.***
    Donați sânge!....ca să ajungă în Ucraina căci acolo e lipsă mare. De ce credeți că este criză de sânge în România....pentru că pe lângă,,boabe,, și motorină le dăm și sânge.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.