De ce încă se mai văd urmele furtunii de săptămâna trecută
Foto: Anca Spânu

De ce încă se mai văd urmele furtunii de săptămâna trecută
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Nu puţini sunt gălăţenii care se întreabă de ce oraşul nu a scăpat de crengile rupte şi de copacii doborâţi de vijelia care a lovit Galaţiul în seara de joi, 31 august 2023. A trecut, totuşi, o săptămână!

Chiar şi primarul Ionuţ Pucheanu a admis că urmele furtunii sunt încă vizibile şi a explicat de ce intervenţia nu a fost atât de rapidă şi de eficientă pe cât ar fi aşteptat cetăţenii.

„De data aceasta, nu am ştiinţă să fi fost vreun copac uscat, ci doar copaci verzi. Cu natura nu prea te pui. Au fost nişte zeci de copaci căzuţi. Din păcate, capacitatea de intervenţie a celor de la Gospodărire Urbană este limitată când vine vorba despre astfel de situaţii. Dacă aţi văzut în ultimii doi ani mai multe echipe Gospodărire Urbană toaletând copacii, pe domeniul public, este pentru că au apelat la terţi, contracte ce s-au terminat în momentul de faţă. Acum, la început de toamnă, lucrează singuri. De asta s-a şi intervenit puţin mai lent. Da, şi acum mai avem de strâns crengi sau copaci puşi la pământ. Dar cred că pe domeniul public, pe trotuare şi pe carosabil s-a intervenit în maximum 48 de ore ca să fie eliberate căile de acces. Da, mea culpa, dar încă mai avem prin grădinile blocurilor şi curţi de intervenit”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, vor trebui alocate fonduri noi pentru ca Gospodărire Urbană să beneficieze de o formă de ajutor permanentă din partea unor terţi.

Citit 2194 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 17:59

5 comentarii

  • postat de Marius
    Luni, 11 Septembrie 2023 05:37
    5.13.163.***
    Se cunoaște ca Pucheanu locuiește lângă Primărie, nici nu știe cum arată Galatiul.
    Sunt mulți copaci care blochează trotuarele.
    Ex. Liceul sportiv când cobori spre faleza - un copac blochează trotuarul și o parte din strada. Și este doar un exemplu.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 16:46
    5.13.217.***
    Administratia nu face mare lucru, dar daca "eu" vreau sa fac ceva sa eliberez o cale de acces, sa inlatur un copac cazut, sunt amendat.
    0
    0
  • postat de Mariusica bubulica
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 10:32
    86.124.202.***
    Vai vai vai.... Întreb și eu sincer, îl mai crede cineva pe Puchianu? ( expres scris așa).
    Personal consider că este într-o continuă campanie de mințit populația și cred că vedem dovezile cu toții.
    Din păcate se fac prea puține lucruri și se trâmbițează pt fiecare frunză tăiată la câini.
    0
    0
  • postat de Stanex
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 09:40
    95.77.107.***
    Pe str Al. Moruzzi 54 (Toranavis) este un copac pe trotuar de la cealalta ploaie din August!Iar pe str Garii la blocurile vechi sunt multi copaci/nuci uscati ce stau sa cada ori cedeaza crengi la fiecare adiere!Desi asa este peste tot.Gospodarul orasului sa fie activ, nu numai pe facebook.
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 07:13
    5.13.169.***
    Pana la urma cei de la Gospodărire Urbană ce pot face singuri ? Sa taie bilete la plaja ? Sigur si demonstrat NU POT taia iarba din savana Galati.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.