Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, cere abrogarea măsurilor cu privire la limitarea plăților cash!

Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați,  cere abrogarea măsurilor cu privire la limitarea plăților cash!
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
 

O piață liberă înseamnă, în primul rând, posibilitatea de a alege. De la ce cumperi, de unde, în ce condiții și până la cum plătești. De asemenea, o piață liberă înseamnă să poți dispune de veniturile tale oricând dorești.

După război, mulți viteji se arată! Românii au dreptate să spună acest lucru, chiar dacă eu am fost unul dintre liberalii care s-au opus modificărilor fiscale.

Însă acum, când vedem dimensiunea dezastrului ce stă să se întâmple, trebuie să luăm măsuri.

Limitarea plăților cash, la 5000 de lei și din anul 2025, la 2500 de lei, pe zi, pentru persoanele fizice, nu este sustenabilă. Reprezintă nu doar o încălcare gravă a drepturilor românilor, dar devine o povară din cauza infrastructurii lipsă și a comisioanelor bancare.

Plafonul de casă de 50.000 de lei, pentru societățile comerciale și obligarea administratorilor și a asociaților să dețină carduri bancare reprezintă măsuri care vor genera nu doar o creștere a evaziunii fiscale, dar, mai ales, o pierdere definitivă a încrederii românilor în clasa politică.

Cum se va desfășura această operațiune de depunere a sumelor suplimentare, din casă, în bancă? Avem atâtea  bancomate disponibile? Mai avem casierii deschise? Răspunsul este, nu! Pe lângă drumurile costisitoare către bancomate, patronii vor plăti comisioane enorme pentru a folosi banii proprii! Pentru banii munciți de ei, pentru care plătesc impozite și dividende, vor trebui să plătească și comisioane pentru că, un guvern grăbit și disperat să colecteze, a luat aceste măsuri greșite.

Cum putem noi, Partidul Național Liberal, să obligăm persoanele fizice să dețină carduri bancare? Cum putem obliga patronii să-și deschidă cont, pentru a putea credita firma? Sau, și mai grav, îi trimitem către terți să se împrumute, dacă nu vor să dețină un cont bancar.

Nu, soluția nu este obligarea românilor să folosească plățile electronice! Avem exemple de țări în Uniunea Europeană care colectează mai mult decât noi, fără limitări aberante ale plăților cash. Evaziunea nu se combate prin pedepsirea tuturor românilor, ci printr-un aparat al statului capabil să găsească marea evaziunea și să o pedepsească.

Plata electronică este O ALTERNATIVĂ, pe care o folosim dacă dorim, nu o obligație!

Până la găsirea unor soluții care să rezolve cauza problemelor de colectare și conformare a românilor, aceste măsuri trebuie anulate!

 
(P)
Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2023 15:05