Susținere pentru crescătorii de porci Bazna și Mangalița

Susținere pentru crescătorii de porci Bazna și Mangalița
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa vor primi, pentru anul 2024, un sprijin financiar de 2.000 de lei pe scroafă pe an, o hotărâre în acest sens fiind aprobată în ultima ședință de Guvern.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), actul normativ are în vedere Programul de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, în vederea creşterii numărului de animale de reproducţie deţinute şi sporirea numărului de produşi valorificaţi de la acestea.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis este de un milion de lei şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii pe anul 2024.

"Facem precizarea că valoarea sprijinului a crescut faţă de anul 2023, de la 1.200 lei/ scroafă/ an, la 2.000 lei/scroafă/an", se arată în comunicat.

Cuantumul total al schemelor de ajutor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pot fi, cu respectarea condițiilor din program, crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, respectiv: producătorii agricoli PFA, II şi IF, producătorii agricoli societăţi agricole şi producătorii agricoli persoane juridice.

Cererile de înscriere în program se depun la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, până la 30 iunie 2024, inclusiv.

Citit 799 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 10:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro