Captură importantă de "prafuri" care provoacă psihoză și atac de cord (VIDEO)

Captură importantă de "prafuri" care provoacă psihoză și atac de cord (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Jumătate de kilogram de stupefiante extrem de consumate în rândul tinerilor au fost retrase de pe piață în încercarea polițiștilor de la Antidrog de a limita comerțul cu "otrăvuri la plic". Stupefiantele de acest gen sunt vândute la prețuri mai mult decât "convenabile", fiind accesibile consumatorilor fără venituri proprii sau cu venituri mici.

Odată cu jumătatea de kilogram de marfă, au fost "retrași" temporar de pe piață și cinci dealeri, printre care și o tânără, constituiți într-o rețea care cumpăra, transporta, depozita și comercializa "cristalele" extrem de apreciate de doritorii de senzații tari, interesați să se binedispună și să-și crească doza de adrenalină și "optimism".

Activitatea pe piața din Galați a celor cinci a fost una scurtă, dar profitabilă, susțin polițiștii BCCO Galați, care au documentat operațiuni din luna februarie până în prezent. Rețeaua avea un obiectiv clar: procura droguri de risc și mare risc și mai apoi le vindea, la gram, consumatorilor din județ.

"Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada februarie - 24 aprilie 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, patru dintre aceștia au deținut, depozitat, transportat și comercializat cantitatea de 535 de grame de drog de mare risc sub formă de substanță cristalină, respectiv 3-CMC și 4-CMC, către diverși consumatori din județul Galați. Cu privire la cea de-a cincea persoană cercetată, s-a reținut că, în aceeași perioadă, ar fi deținut și vândut aproximativ 90 de grame de droguri de mare risc 3-CMC și 4-CMC, cu sume cuprinse între 200 și 400 de lei", au punctat anchetatorii, care au organizat un flagrant în care au surprins o tranzacție ce a vizat vânzarea a peste opt grame de droguri.

"Două dintre persoanele cercetate au fost depistate în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat 3,5 grame și, respectiv, 5 grame de substanță cristalină (4-CMC, drog de mare risc) pentru sumele de 400 și 1.000 lei", se mai arată în concluziile oficiale.

În locuințele dealerilor, polițiștii au descoperit aproape jumătate de kilogram de 4-CMC, un drog foarte periculos, cu efecte similare cocainei, dar mult mai ieftin. Au mai fost ridicate grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Prisacariu Ionuț Andrei, Haret Florin, Vasilache Eduard Ionuț, Nicolau Robert Alin și a Andreei Neagu, sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. Tribunalul a admis solicitarea, astfel că cei cinci au șanse extrem de mari să își petreacă Paștele în arestul Poliției.

"Drogurile săracilor petrecăreți"

Așa sunt considerate cele două tipuri de stupefiante consumate la scară tot mai mare și tot mai mult în detrimentul drogurilor "naturale". Sub formă de cristale fine (sau pulbere) care pot fi înghițite sau inhalate, 3-CMC și 4-CMC au efecte extrem de înșelătoare. Senzațiile de fericire, euforie și excitație, experimentate la primele doze, duc la necesitatea de a consuma tot mai mult și mai des, susțin specialiștii, ceea ce duce la o cerere și respectiv ofertă atât de mare, pe lângă prețul foarte accesibil. Efectele cu adevărat periculoase și de lungă durată sunt: creșterea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, a temperaturii corporale, scrâșnit din dinți, pupile dilatate, insomnie, anxietate sau psihoză. În doze mari, în special 4-CMC provoacă atacuri de panică, accident vascular cerebral, convulsii, disecție de aortă și infarct miocardic acut.

Media

Citit 2680 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 17:54

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Joi, 25 Aprilie 2024 07:26
    82.79.117.***
    Si atat? Cum ajung drogurile in tara? Celelalte institutii dorm? SRI, SIE, Politia de fromtiera, Vama, etc?
    0
    16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro