Un pumn de amenzi și dosare penale, la alegerile din județul Galați

Un pumn de amenzi și dosare penale, la alegerile din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Oficial, procesul electoral din județul Galați nu s-a soldat cu mari turbulențe de ordine publică, susțin polițiștii, care nu au avut serios de furcă pe parcursul maratonului de 15 ore, cât cetățenii cu drept de vot au fost așteptați la urne să își exercite drepturile constituționale. Cei peste 915 polițiști, jandarmi și pompieri angrenați în procesul electoral la Galați au raportat, pentru parcursul scrutinului, un număr mic de probleme.

"În cursul acestei zile, au fost înregistrate 56 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral, dintre care șase incidente nu s-au confirmat. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, dintre care patru avertismente și patru amenzi în cuantum total de 3.600 de lei și au fost întocmite dosare penale pentru șase posibile infracțiuni", a transmis Centrul de Comunicare Județean Galați duminică, 9 iunie, după închiderea urnelor.

Nu la fel a stat situația în trafic, controalele făcute de filtrele rutiere soldându-se cu sute de amenzi. Peste 500 de de mașini au fost verificate pe raza întregului județ și aplicate 206 amenzi, într-un singur caz constatându-se o infracțiune la regimul rutier.

În atenția echipajelor mobilizate au fost și mii de deplasări ale urnelor mobile în teritoriu, la nivelul județului fiind înregistrate peste 5.300 de solicitări.

Citit 3722 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2024 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.