Mărinimie înainte de sărbători | A găsit BANI pe stradă şi i-a predat la poliţie

Mărinimie înainte de sărbători | A găsit BANI pe stradă şi i-a predat la poliţie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Gest de mărinimie făcut de un vrâncean înainte de sărbători. Bărbatul, Petru Biru, în vârstă de 57 de ani, a găsit o mapă cu documente şi bani, în Piaţa Centrală. Imediat ce a văzut ce conţine mapa, vrânceanul a mers la sediul Secţiilor 1-5 Poliţie Locală şi a predat-o oamenilor legii. În urma verificărilor, poliţiştii locali au constatat că în mapă se află mai multe documente şi bunuri, precum şi suma de 934 de lei.

La scurt timp după preluarea actelor, poliţiştii locali au contactat-o pe posesoarea documentelor, în persoana Ecaterinei Radu, în vârstă de 77 de ani. Femeia a fost chemată la sediul Secţiei de Poliţie, pentru a-şi recupera bunurile pierdute.

Petru Biru a afirmat că nu s-a gândit nicio clipă să-şi însuşească banii găşiţi, chiar dacă situaţia lui materială nu este una foarte bună. “Ştiu că actele se fac foarte greu, aşa că nu puteam să mă bucur pentru nişte bani. Eu mă bucur că am putut să fac un gest uman”, le-a explicat Petru Biru poliţiştilor locali. Omul are ca venit doar ajutorul primit de la Primărie ca însoţitor al fiului său, care are probleme de sănătate. În rest, bărbatul vinde diferite obiecte casnice în Piaţa Centrală, pentru a mai câştiga un ban.

Ecaterina Radu i-a mulţumit vrânceanului pentru ajutorul acordat. “Cred că, atunci când am mutat sacoşele dintr-o mână în alta, am pierdut mapa. Să îi dea Dumnezeu sănătate că mi le-a restituit”, a spus, plină de emoţii, femeia. Banii pe care îi avea în mapă Ecaterina Radu erau ajutorul de înmormântare primit în urma decesului soţului ei.

"Persoana care a găsit actele şi banii este la limita subzistenţei, este producător şi vânzător de obiecte casnice şi a făcut, în preajma sărbătorilor, un gest pe care cred că l-ar face orice român. Nu este prima dată când cineva vine să aducă la poliţie banii găsiţi. Acest caz însă ne-a impresionat foarte mult, pentru că în preajma sărbătorilor orice om are nevoie de bani, dar probabil Petru Biru s-a gândit la suferinţa celui ce a pierdut banii”, ne-a declarta Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Pentru gestul de omenie de care a dat dovadă, echipa Poliţiei Locale Galaţi i-a pregătit lui Petru Biru câteva daruri, pentru a-I face sărbătorile mai frumoase.

Citit 5346 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.