Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Înfruntarea vieţii în poziţie verticală poate fi o provocare la orice vârstă, dar pentru Ana-Maria, o adolescentă marcată de o boală care o deformează pe zi ce trece, este un chin. Viaţa tinerei depinde de o serie de operaţii complicate la coloană, în Elveţia, de care o desparte, însă, o mică avere: 135.000 de euro.

Cazul Anei-Maria Tudor, adolescenta din Galaţi diagnosticată cu scolioză cervico-dorso-lombară dextro-convexă malformativa şi diastematomielie în etajul T3-T6, cu sept cert identificabil la nivel T3, este unul despre care noi am mai scris şi în privinţa căruia trăgeam un semnal disperat de alarmă. Verdictul medical, greu de descifrat pentru muritorii de rând, se traduce, concret, într-o deformare cumplită a trupului fetei de 17 ani, aflată la o vârstă la care ar trebui să încerce toate „nebuniile”: să danseze, să alerge, să spere că poate face orice, fără ca oasele deformate să îi fie piedică. Elevă eminentă a Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu", Ana-Maria vrea să înveţe şi să meargă la facultate, să aibă o carieră, o familie. Toate acestea depind de oameni şi de bani, mulţi bani.

O intervenţie chirurgicală complexă, promisă în luna martie a acestui an de medicii elveţieni de la Schulthes Klinik, ar ajuta-o să se îndrepte şi să-şi recupereze problemele complementare apărute din cauza scoliozei, respectiv deficienţe în funcţionarea organelor interne.

Preţul celor trei operaţii pe care Ana-Maria ar trebui să le suporte în decurs de aproximativ jumătate de an se ridică la suma de 135.000 de euro, bani foarte mulţi, care ar putea fi strânşi numai din donaţiile oamenilor cu suflet. În acest sens, a fost deschisă şi o pagină specială destinată Anei, pe Facebook, denumită „Zâmbet pentru Ana”, unde doritorii pot dona direct bani care vor merge în contul adolescentei, pentru operaţii. Din păcate, marţi, 15 mai, la opt zile de la deschiderea paginii, doar 348 de euro din suma necesară fusese donată, de 14 persoane, în condiţiile în care timpul este acum cel mai mare inamic al adolescentei.

Cu cât va ajunge mai curând pe masa de operaţie, cu atât şansele ei de recuperare vor fi mai mari, iar problemele cu care se confruntă zilnic din cauza deformaţiilor vor dispărea mai repede.

În paralel cu pagina de Facebook, donatorii mai au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana-Maria Tudor, la Banca Transilvania.

RON: RO26BTRLRONCRT0313454301
EURO: RO73BTRLEURCRT0313454301

Sau îl pot contacta direct pe tatăl Anei, Tudor Daniel-Valentin, la numărul de telefon 0743502849.

Citit 8778 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2018 16:59

1 comentariu

 • postat de Samoila Doina Marți, 05 Iunie 2018 14:48 5.13.208.*** Link la comentariu
  0
  0

  Asa cum spunea dna Mariana Constandache,realizatorul acestui articol,Ana Maria Tudor are un diagnostic foarte greu de inteles.O sa atasam o nota explicativa despre diagnostic,la care aici in tara nu am primit garantii de reusita,ba din contra vorbim despre :a) paralizie totala ptr totdeauna cu grave probleme cardiace sau b) deces.Nota explicativa: ''Diastematomielia este o afectiune congenitala rara la nivel vertebral caracterizata prin divizarea maduvei spinarii sau a cozii de cal in doua parti distincte.
  Diastematomielia poate cauza un deficit neurologic in extremitatile inferioare.
  Majoritatea pacientilor prezinta o anomalie cutanata ce serveste drept cheie importanta pentru diagnostic.Aceasta poate fi o pata cu par, o gropita, o tumoare subcutanata grasa, un nigel pigmentat sau un hemangiom. Asocierea cu un sinus dermal este rara dar importanta.
  Frecvent diastematomielia se asociaza cu alte afectiuni ale coloanei (ex . scolioza ) .Astfel ,este important ca pacientii sa se afle permanent sub supravegherea medicului specialist pentru a putea interveni in cazul complicatiilor''.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.