Ana Tudor prinde aripi: În câteva luni, voi fi ca nouă!

Ana Tudor prinde aripi: În câteva luni, voi fi ca nouă!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ana Tudor creşte precum Făt-Frumos în urma ședinţelor de tracţiune pe care le face ca să îşi îndrepte coloana vertebrală deformată de scolioză. A ajuns deja la 1.50 metri, cu zece centimetri mai mult decât la internarea în clinica din Zurich, şi ar putea ajunge din nou pe masa de operaţie, în septembrie. 

Un caz imprevizibil - aşa a fost, mai nou, catalogată Ana Tudor, pacienta de 17 ani din Galaţi, care, la finele lunii iunie, a ajuns, cocoşată de o cumplită formă de scolioză, la o clinică specializată din Elveţia. Medicii, care îi promiseseră că o vor opera în schimbul unei sume exorbitante, de 135.000 de euro, au avut episoade de reticenţă în momentele în care au constatat că situaţia Anei era mai dificilă decât se aşteptaseră. Voinţa şi rezistenţa fetei, dublate de dorinţa de a se întoarce în ţară dreaptă şi sănătoasă, au doborât barierele şi au ajutat-o să evolueze cum nimeni nu se aştepta.

În mai puţin de o lună de la începerea tracţiunilor menite să îi întindă coloana în vederea operaţiei de corectare, Ana a crescut zece centimetri, ajungând acum la o înălţime de un metru şi jumătate. Deloc uşor şi deseori descurajant pentru micuţa gălăţeancă, care îndură dureri inimaginabile în momentul în care oasele ei fragile trebuie să suporte tensiunea provocată de greutăţi de 18 kilograme. "Au fost câteva momente când am plâns şi am zis că vreau acasă, dar mi-am revenit rapid. Ştiu că voi reuşi şi, în câteva luni, voi fi ca nouă!", ne-a transmis Ana Tudor, de la Zurich. Dacă evoluţia adolescentei va fi una favorabilă, fără complicaţii, medicii elveţieni ar putea să o opereze din nou în luna septembrie, ceea ce ar face ca intervenţiile şi perioadele de recuperare să se încadreze în termenul impus pentru decontarea prin formularul S2 a sumei de 135.000 de euro. 

Tatăl, forţat să stea în Elveţia

Situaţia familială este încă un aspect care adaugă o notă de provocare în cazul Anei. Tatăl, Daniel Tudor, este singurul care poate decide în numele pacientei încă minore, astfel că orice consimţământ şi semnătură a sa sunt absolut esenţiale în cursul tratamentului din Elveţia. În aceste condiţii. bărbatul nu poate veni acasă să lucreze şi nici nu îşi permite să facă drumuri de urgenţă din România la Zurich pentru a răspunde unor situaţii neprevăzute, care îi reclamă prezenţa. Din acest motiv, atât el, cât şi soţia sa, Doina, femeia care o creşte pe Ana ca pe propriul copil, sunt nevoiţi să fie lângă ea, şedere care este însă peste puterile lor financiare. 

De la sosirea în Elveţia, au stat la diverşi români stabiliţi în Zurich, care s-au oferit să îi cazeze. Şederea lor alături de Ana este însă sub semnul întrebării, pentru că este perioada de vacanţe, oamenii, pe timpul verii, pleacă în concedii, iar familia Tudor este nevoită să îşi caute frecvent chirie, în condiţiile în care viaţa la Zurich este foarte scumpă. Ana, Doina şi Daniel speră să primească în continuare ajutor şi de la conaţionalii din ţară.

Cei care vor să îi sprijine au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei) şi RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro) şi pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana", unde se pot face donaţii direct.

Să o sprijinim pe Ana, copilul are dă dovadă de o voinţă de fier, să îşi realizeze cea mai aprinsă dorinţă, aceea de a fi sănătoasă. Eforturile ei, ale părinţilor, care zi de zi fac sacrificii imense ca să o ajute, ale medicilor şi nu în ultimul rând voinţa divină merită concursul nostru, ale celor care avem norocul să fim sănătoşi şi cu puterea de a face un bine, cât de mic!

Citit 9781 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.