APEL UMANITAR | Mihaela Rotaru mai are nevoie de 30.000 de euro!

APEL UMANITAR | Mihaela Rotaru mai are nevoie de 30.000 de euro!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În urma campaniei declanşate în spaţiul public pentru ajutorarea Mihaelei Rotaru, gălăţeanca de 35 de ani diagnosticată cu o boală foarte gravă şi pentru al cărei tratament are nevoie de 60.000 de euro, a fost strânsă, deja, peste jumătate din sumă. Mobilizarea impresionantă a societăţii civile, care a sărit în ajutorul tinerei mame, a acţionat cu efectul bulgărelui de zăpadă. O veste foarte bună pentru gălățeancă şi familia ei, care nu îşi poate permite costurile ridicate ale terapiei pe care ar trebui să o urmeze la o clinică din Moscova.

Mihaela a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în urmă cu patru ani. Boala şi-a arătat însă primele „feţe” în urmă cu aproximativ opt ani, cu o slăbiciune în glezna piciorului drept. După patru ani investigaţii peste investigaţii medicale şi de nenumărate vizite la diverşi medici, diagnosticul neiertător a fost pus: scleroză multiplă recurent remisivă. Din 2014 a început terapia cu interferon, fapt ce ar fi trebuit să încetinească simţitor evoluţia bolii, însă starea de sănătate i s-a înrăutăţit constant. Mai mult, reacţiile secundare ale interferonului sunt de mult ori mai crunte decât boala în sine.

Speranţa Mihaelei se întrevede într-un tratament revoluţionar disponibil într-o clinică din capitala Rusiei. Noua procedură constă într-un transplant de celule stem hematopoietice, terapie ce are capacitatea să stopeze evoluţia sclerozei multiple şi chiar să şteargă o parte din sechelele lăsate de boală. Costul, 60.000 de euro.

Pentru ca Mihaela să se poată bucura de viaţă şi de fiica sa, Eva, de opt ani, sora sa, Georgiana Radu Fasole, a deschis la ING două conturi pe numele Georgiana Radu Fasole. Cont în leiIBAN RO58INGB0000999908344292; cont în euroIBAN RO40INGB0000999908599920.


APEL UMANITAR. O tânără mamă are nevoie de noi. O spălătorie auto donează jumătate din încasările de luni pentru tratamentul Mihaelei Rotaru | Povestea Mihaelei Rotaru, o tânără mamă din Galați ce are nevoie de 60.000 de euro pentru a putea urma un tratament promițător pentru vindecarea sclerozei multiple nu a rămas fără ecou. Ca urmare a apelului umanitar publicat în ”Viața liberă” (vezi mai jos detalii) și a campaniei desfășurate pe rețelele de socializare, o spălătorie auto din Galați s-a oferit să doneze o jumătate din încasările de luni, 26 noiembrie, în acest scop.

”Spălăm mașini pentru Mihaela și Eva (fiica de opt ani a Mihaelei - n.r.). Luni, 26 noiembrie 2018, 50 la sută din încasările spălătoriei auto Nedwash vor fi donate pentru Mihaela și Eva. Vă rugam să faceți rezervare online pe numele Mihaela și Eva la adresa www.nedwash.ro”, se arată într-un comentariu publicat pe site-ul www.viata-libera.ro.

În urma evenimentului creat pe Facebook în acest scop, până duminică, 25 noiembrie 2018, la ora 15,00 se strânsese deja aproape jumătate din suma necesară tratamentului. Începutul mai greu, cu emoțiile sale inerente, a trecut astfel. Să o ajutăm pe Mihaela să poată avea șansa de a urma tratamentul salvator! Evenimentul poate fi accesat pe Facebook, cu numele ”Strângere de fonduri pentru Mihaela Rotaru”.


A te ridica din pat, a te îmbrăca, a merge sau a-ţi pune mâncarea în farfurie sunt acţiuni elementare pe care cei mai mulţi dintre noi le iau ca pe un dat natural al vieţii de zi cu zi. Sunt însă semeni de-ai noştri, mulţi dintre ei încă tineri, pentru care orice mişcare, cât de simplă, reprezintă o adevărată provocare. Este și cazul Mihaelei, o tânără mamă din Galaţi care suferă de scleroză multiplă, cea mai frecventă afecţiune neurologică la tineri şi principala cauză de invaliditate la această vârstă.

Mihaela Rotaru este o tânără gălăţeancă de 35 de ani diagnosticată cu scleroză multiplă în urmă cu patru ani. Boala şi-a arătat însă primele „feţe” în urmă cu aproximativ opt ani, cu o slăbiciune în glezna piciorului drept. A fost nevoie de patru ani de investigaţii peste investigaţii medicale şi de nenumărate vizite la diverşi medici pentru ca diagnosticul neiertător să fie pus: scleroză multiplă recurent remisivă.

Această formă a bolii se manifestă prin perioade de agravare a simptomelor, urmate de perioade de revenire. După primele puseuri de boală, în timpul perioadelor de revenire, pacientul poate părea complet vindecat. În mod implacabil însă, boala revine mereu, lovind din ce în ce mai puternic. La peste opt ani de la primele simptome, Mihaela nu mai poate face acum un singur pas fără sprijin, oboseşte din orice, are toate membrele amorţite, suferă de puternice dureri musculare şi articulare şi de un dezechilibru sever.

Tratamentele pe care le-a urmat până acum nu au avut efectul scontat. Din 2014 a început terapia cu interferon, fapt ce ar fi trebuit să încetinească simţitor evoluţia bolii, însă starea de sănătate i s-a înrăutăţit constant. Mai mult, reacţiile secundare ale interferonului sunt de mult ori mai crunte decât boala în sine.

O terapie revoluţionară poate fi salvarea Mihaelei

Cu toate că mobilitatea, echilibrul şi forţa i-au fost răpite, Mihaela nu şi-a pierdut speranţa, care se întrevede într-un tratament revoluţionar disponibil într-o clinică din capitala Rusiei. Noua procedură constă într-un transplant de celule stem hematopoietice, terapie ce are capacitatea să stopeze evoluţia sclerozei multiple şi chiar să şteargă o parte din sechelele lăsate de boală. Tot ce o desparte pe tânăra gălăţeancă de terapia potenţial salvatoare este suma de bani necesară pentru procedurile din Rusia: 60.000 de euro. Medicii din Moscova i-au analizat deja în amănunt analizele şi au dat verdictul că este eligibilă pentru tratamentul oferit de ei.

În loc de o viaţă imobilizată în scaunul cu rotile Mihaela are astfel şansa, nesperată până nu demult, de a duce din nou o viaţă apropiată de normal şi de a fi alături de Eva, fiica sa de opt ani.

Pentru cei care doresc sa o ajute pe Mihaela, sora sa, Georgiana Radu Fasole, a deschis la ING două conturi pe numele Georgiana Radu Fasole. Cont în lei: IBAN RO58INGB0000999908344292; cont în euro: IBAN RO40INGB0000999908599920.

Citit 20067 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2018 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.