Fonduri de 6,57 milioane de lei pentru activități caritabile

Fonduri de 6,57 milioane de lei pentru activități caritabile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Eparhia Dunării de Jos s-a implicat, în anul 2021, în numeroase activități social-filantropice, cultural-educaţionale şi patrimoniale, grație contribuțiilor în valoare de peste 6,57 milioane de lei, potrivit datelor prezentate în cadrul Adunării Eparhiale din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Acțiunile caritabile s-au desfășurat la nivelul tuturor unităților de cult, fie că vorbim de Centrul eparhial, protoieriile, parohiile, mănăstirile, aşezămintele bisericeşti şi asociaţiile creştine, potrivit datelor prezentate în cadrul Adunării Eparhiale din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Din valoarea totală a acestor contribuții, 49 la sută au provenit din Condica Milei Creștine, 30 la sută – Fonduri publice și contribuții proprii ale așezămintelor și asociațiilor eparhiale, iar 21 la sută au fost obținute prin Centrul Eparhial.

În total, acțiunile desfășurate la nivelul Eparhiei au avut drept beneficiari 77.675 de persoane, o parte dintre acestea fiind asistați în cele 50 de așezăminte bisericești sociale și filantropice.

Multe dintre proiecte au fost îndreptate spre întărirea sănătății trupești și sufletești, mai ales că am avut de traversat o perioadă atât de dificilă, generată de pandemia de Covid-19.

Acțiunile Eparhiei în slujba semenilor vor continua și în 2022, fiind deja conturat un plan de acțiuni. Printre acestea se numără oferirea unui ajutor financiar Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi pentru achiziţionarea unui aparat necesar depistării cancerului la copii, includerea judeţului Galaţi în cadrul Centrului de Studii Dunărene al Academiei Române, accentuarea rolului rugăciunii din care izvorăşte filantropia, formarea formatorilor şi a angajaţilor din centrele sociale, voluntariatul ca şansă a unirii rugăciunii cu iubirea de milostenie, susţinerea în continuare a Campaniei umanitare ”Donează sânge! Salvează o viață!”, continuarea programelor de tabere pentru elevi, includerea mai multor aşezăminte parohiale în cadrul unor programe de catehizare a tinerilor şi sprijinirea persoanelor vulnerabile, în special a copiilor şi a vârstnicilor.

Citit 5969 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Februarie 2022 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.