UPDATE Gălățenii continuă mobilizarea pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
Foto: Marian Calestru

UPDATE Gălățenii continuă mobilizarea pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
Sprijin din toate direcțiile, eforturi de coordonare
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Echipa locală de sprijin Galați - Місцева команда підтримки Галаца este o pagină de Facebook pentru ajutorarea și distribuirea eficientă a resurselor și donațiilor necesare cetățenilor ucrainieni. Pe această pagină se transmit informări oficiale și nevoi reale de resurse, dar și organizarea realizată împreună cu autoritățile abilitate pentru distribuirea donațiilor într-un mod organizat, care să elimine situațiile care pot cauza infracționalități, haos și risipă. Din grupul de lucru fac parte atât ONG-uri locale, cât și Asociații, dar și persoane fizice și juridice care doresc să contribuie. Alături de Instituția Prefectului Județului Galați, tot ajutorul primit din partea societății civile va fi organizat și distribuit centralizat către cetățenii ucrainieni aflați în tranzit sau care solicită azil pe teritoriul județului Galați. Toți cei care vor să ofere sprijin pentru cetățenii veniți din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon 0236.460.055 sau 0790.288.000 ori să scrie un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea, în vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanții societății civile care doresc să sprijine această acțiune umanitară pot trimite intențiile de sprijin și la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

* Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Buna Vestire” (Str. Dr. Nicolae Alexandrescu nr. 99) vin în ajutorul refugiatelor din Ucraina. Astfel, medicii ginecologi vor oferi consultații de specialitate gratuite și în regim de urgență, pe baza documentelor de identitate și, după caz, a documentelor medicale. Conducerea unității medicale a pus la dispoziție în acest scop numărul de telefon 0236.413.131. În context, precizăm că până acum un număr de 100 de refugiați din Ucraina au fost cazați la blocul M11 (cartierul Micro 17) pus la dispoziție de către Primăria municipiului Galați.

* Comandament în campusul studențesc, în sprijinul celor fugiţi din calea războiului. Detalii

* Centrul de Arte Frumoase Andreea Terescenco din Galați, în colaborare cu restaurantul Craft- Rebel Food și firma de transport Euro-Vip S.R.L propune activități creative pentru copiii ucrainieni (între 4 și 12 ani) zilnic între orele 11,00-15,00. Centrul oferă activități captivante pentru copii și loc de joacă primitor. Echipa de profesori cuprinde învățătoare, profesor de arte și dans, profesoară de engleză și traducător voluntar. Firma de transport Euro-Vip S.R.L va asigura transportul în siguranță de la locul de cazare până la centru și retur. Restaurantul Craft-Rebel Food asigură o masă caldă copiilor direct la centru. Telefon/Rezervări locuri: 0740 210 990 Program 10,00 – 11,00 / Primire-gustare 11,00 – 11,45 / Gimnastică / aerobic pentru copii sau Curs de limba engleză 11,45 – 12,30 / Masa de Prânz 12,30 – 13,00 / Pauză de joacă 13,00 – 15:00 / 2 cursuri (de dans, arte vizuale, pian, cor, matematică creativă, engleză...) 15,00 – 15,30 / Pauză de joacă Dacă sunt copii care studiau pian, balet, arte vizuale la școli de artă din Ucraina aceștia pot continua studiul aici. Un traducător voluntar va ajuta cu traducerea în limba rusă. Puteţi contacta centrul în limba română, engleză, rusă. (LB.RUSA TLF.0758 119 102).

* Baroul Galați anunță, potrivit unei postări pe Facebook, că se implică în sprijinul refugiaților ucraineni. Deja de duminică s-a întocmit o listă pe care se aflau 20 de avocați, în măsură să îi ajute pe ucraineni la obținerea statului de refugiat, iar conducerea Baroului Galați îndemna pe oricine are expertiză să se alăture, Dragoș Dumitriu fiind persoana desemnată să coordoneze activitatea grupului.  Împreună cu Asociația avocaților din Baroul Galați, se intenționează ajutarea refugiaților inclusiv prin donații de haine, produse alimentare neperisabile, bunuri de strictă necesitate și fonduri bănești. Donații pentru refugiați se pot face în contul Asociației avocaților, cu mențiunea “pentru refugiați Ucraina”. Asociația Avocaților din Baroul Galați C.I.F. 43893170 contul bancar deschis la Unicredit Bank RO03.BACX.0000.0021.0757.3001

* De la o oală cu borş la zeci de maşini cu ajutoare. Mulţi voluntari gălăţeni în vama de la Isaccea

* Este alături de refugiați și Edy Cleaning Services, companie gălățeană care asigură servicii de curățat, spălat, călcat - gratuit - cetățenilor ucraineni cazați în Galați. De asemenea, la sediul din str. Saturn nr 2, complex Țiglina, fosta pescărie, se colectează produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte pentru refugiați, angajații firmei se și deplasează să ridice aceste produse de la donatori. În fiecare seară, aceste produse donate vor ajunge în vamă, cu voluntari care le vor distribui. Contact la numărul 0790889900 sau 0770816206.

Mai multe detalii despre organizarea gălăţenilor în vederea ajutării refugiaţilor din Ucraina

Citit 10989 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.