O mamă are nevoie de ajutor urgent ca să nu paralizeze. Apel umanitar

O mamă are nevoie de ajutor urgent ca să nu paralizeze. Apel umanitar
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

O gălățeancă aflată la jumătatea vieții, mamă a trei copii, a ajuns în situația de a depinde de o intervenție chirurgicală foarte complicată ca să-și salveze capacitatea motorie. La 45 de ani, după două operații care nu au dat rezultat, femeia are unica șansă de a putea rămâne teafără printr-o nouă intervenție, care, din păcate, o costă mult peste puterile ei financiare.

Ionela Dajbog este la vârsta la care totul ar trebui să fie posibil. Să fie activă, să muncească, să danseze, dar, în primul rând, să meargă fără teama că fiecare pas ar putea să fie ultimul. Din păcate, este foarte aproape de această perspectivă, după șapte ani în care s-a chinuit cu dureri cumplite și operații la coloana vertebrală. Merge cu frică, fiecare pas fiind calculat cu grijă și nu mai poate ridica nicio sticlă cu apă, pentru că fiecare efort este o suprasolicitare periculoasă pentru vertebrele fragile.

Totul a început acum șapte ani, când din cauza suferințelor ajungea prima oară pe masa de operație, la Galați. O hernie de disc tratată la Spitalul de Urgență s-a dovedit un prag deloc ușor de trecut, pentru că a recidivat, iar medicii au considerat că trebuie să o opereze din nou. "Am ajuns la operație pentru că simțeam dureri cumplite. Piciorul drept era ca din lemn, iar pentru că la RMN s-a văzut o hernie de disc lombară, am fost operată. După cinci ani a recidivat cu aceleași simptome. Aveam din nou dureri cumplite. Am făcut din nou RMN, problemele erau la aceeași vertebră. Am fost iar operată. Timp de șase luni a fost bine, apoi au revenit durerile de nesuportat", ne-a povestit Ionela Dajbog.

A ajuns la Constanța, la medicul Ștefan Mindea, un reputat neurochirurg format la Universitatea Stanford, SUA, care i-a recomandat inițial o terapie cu infiltrații. Tratamentul nu a dat însă rezultatele scontate de specialistul care sperase că astfel o va scuti pe Ionela de o nouă operație. "Ultimele investigații, după infiltrații, au arătat că situația nu s-a ameliorat, așa că singura soluție rămâne operația. Domnul doctor mi-a spus că trebuie să îmi implanteze între vertebre niște dispozitive metalice, pentru a le ține distanțate. Asta este singura soluție ca să nu rămân paralizată într-un viitor foarte apropiat", a completat Ionela.

Din păcate, femeia nu are banii necesari pentru a suporta costul intervenției, care ajunge, conform primelor estimări, la suma de 70.000 de lei.

Donațiile o pot ajuta

În încercarea de a-și recupera sănătatea și a rămâne, la propriu, în picioare, Ionela face apel la toți cei care îi pot întinde o mână de ajutor în aceste vremuri grele. Speră ca neajunsurile cu care majoritatea oamenilor se confruntă să nu fie totuși chiar atât de mari încât să îi ia orice șansă de a ajunge pe masa de operație. Cei care pot și doresc să o ajute au la dispoziție un cont bancar pentru a direcționa sumele pe care consideră că le pot dona ca Ionela să fie mai bine.

Contul este deschis la ING Bank, pe numele Ionela Dajbog: RO73INGB0000999910579581 (RON)

Suma de care are nevoie Ionela ca să poată face operația este mare pentru un om obișnuit, dar, poate, prin cumularea mai multor eforturi s-ar putea aduna pentru a-i da o șansă. Orice ajutor contează și este binevenit!

Citit 13856 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 07:09

5 comentarii

  • postat de Carjau
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 13:41
    62.217.234.***
    Doamne ajută, sper sa se însănătoșească!
    0
    0
  • postat de giușcă
    Marți, 07 Februarie 2023 14:39
    86.124.201.***
    Dumnezeu ne-a învățat să ne ajutăm ,confrații,noștri,care au probleme,să fim alături de ei!!!! În rest fiecare are,minte,și gândește cum îi dictează inima!Dumnezeu ,rezolvă multe probleme și face și minuni!
    0
    0
  • postat de Liviu
    Duminică, 05 Februarie 2023 01:21
    5.13.170.***
    Am donat 100lei in seara aceasta, ma voi ruga pentru sanatatea Ionelei, este o poveste sfasietoare! Doamne-Ajuta!
    0
    0
  • postat de Marian
    Vineri, 03 Februarie 2023 07:03
    46.97.177.***
    Vreau să spun doamnei că și eu am fost în această situație și același doctor nu mi-a dat nici o șansă decât să-mi schimbe discul și operație care mă costa aceeași sumă. Între timp țineam legătură cu d-l doctor Secara de la Hoperdia care ma trimis la Iași. La control la Iași d-l doctor Popescu ma văzut și mi-a recomandat fizioterapie și să rezist încă 2-3 luni iar hernia o să treacă de la sine. Acum după 1 luna deja am recuperat 30%.
    0
    0
  • postat de Donator
    Joi, 02 Februarie 2023 23:04
    89.136.4.***
    Voi dona suma de 100 lei ! ( voi trimite direct de pe card in cont printr-un click ). Daca Toti veti face la fel vom salva acest suflet care are 3 copilasi !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.