Colectă impresionantă pentru tratamentul micuței Iris Cristiana (FOTO)

Colectă impresionantă pentru tratamentul micuței Iris Cristiana (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

30.000 de lei! Aceasta este suma care a intrat în contul micuței Iris Cristiana, fetița de doi ani și patru luni care se luptă să se dezvolte după ce, la doar câteva luni de la naștere, a fost diagnosticată cu Sindromul „Joubert”.

Așa cum „Viața liberă” prezenta în numerele trecute, strigătul de ajutor al soților Onel, părinții lui Iris, a ajuns și la sufletul lui Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați și implicat în numeroase acțiuni caritabile, care, duminică, a organizat o seară muzicală cu strângere de fonduri dedicată exclusiv micuței Iris. Deși nu prea înțelegea ce se întâmplă în jurul ei, Iris a fost prezentă la eveniment din brațele mamei sau ale tatălui său. Pentru a destinde atmosfera și a face din moment unul festiv, Adrian Pîrvu a invitat la petrecerea umanitară 150 de gălățeni care s-au bucurat de atmosfera creată de copiii de la Grupul ”Voces” și de alți mici artiști, care acum au venit la petrecerea de duminică pentru a demonstra tuturor că munca și perseverența îi vor duce pe marile scene ale țării. 

„Seara faptelor bune”, ajunsă la a VI-a ediție a fost și de această dată un succes real, gălățenii prezenți la eveniment donând, fiecare după posibilități, în speranța că terapiile îndelungate și zilnice o vor ajuta pe micuța Iris să zburde, să își îmbrățișeze părinții și frățiorul și să aibă o viață și o copilărie aproape de normal. „Iris nu vede decât parțial, nu stă în picioare și are nevoie de terapie zilnică pentru a face achiziții importante pentru viața ei. Ne bucurăm că măcar o avem așa, că a făcut ușoare progrese acum, față de început, dar mai avem un drum lung până la obținerea unor rezultate mulțumitoare. Mergem des la București, la clinici private, și zilnic la ședințe de terapie. Ne-am descurcat din salarii și din ceea ce ne-a decontat statul până acum”, ne-a povestit mama lui Iris.

Alături de gălățenii cu suflet mare, la petrecerea umanitară a participat și Alexandra Căpitănescu, tânăra din Galaţi care a câștigat „Vocea României”, ediția 2023, și care, la rândul ei, și-a donat timpul și minunata voce pentru a sprijini un copil aflat în nevoie. Evident, cei prezenți au apreciat-o și au răsplătit-o cu aplauze, iar micuța Iris a mai câștigat, astfel, încă o persoană cu suflet mare în tabăra ei de luptători. 

Citit 9200 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.