Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
9 comentarii

* Ioan Eduardo Gheţu suferă de o formă foarte rară de cancer care se poate opera doar în SUA * Puteţi dona sunând  în reţeaua Telekom la numerele 0900 900 042 (4 euro/apel) şi 0900 900 046 (8 euro/apel)


Ne-a scris la redacţie tatăl unui tânăr de 23 ani - Ioan Eduardo Gheţu - student ultimul an al Facultăţii „Danubius” din Galaţi, secţia ASE - Turism şi angajat-colaborator al Teatrului Muzical "N. Leonard", el fiind absolvent al Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin”. Omul ne-a povestit cum boala copilului său le-a schimbat total cursul vieţii, începând din luna iulie, când au aflat că Eduardo suferă de o formă foarte rară de cancer abdominal, care se operează doar în SUA.

"Trăsnetul cel mai mare a venit de la rezultatul imunohistochimic care susţinea diagnosticul de tumoare desmoplastică cu celule mici rotunde, fiind practic al patrulea astfel de caz cunoscut vreodată în România şi doar câteva sute de cazuri cunoscute în literatura de specialitate. Este o boală destul de agresivă, cu un prognostic destul de rezervat. Sunt însă şi supravieţuitori care ne încurajează să nu abandonăm lupta", ne scrie Ilie Gheţu, tatăl tânărului.

După ce a făcut câteva serii de citostatice, Eduardo a fost internat în Italia la Spitalul "Humanitas" din Milano, după ce s-a obţinut cu greu rezidenţă pentru a putea beneficia de asigurare de sănătate.

"După ce tumoarea va intra în remisie, singurul lucru care ne garantează supravieţuirea copilului nostru este o intervenţie chirurgicală de făcută la Spitalul "Anderson - Huston" din Texas, USA, unde sunt echipe de medici foarte competenţi în tratarea acestei boli. Aici, din păcate, numai pentru o evaluare trebuie un depozit de minim 30.000 dolari, nu mai spun de tratamente şi de operaţii, care s-ar părea că sar de 150.000 de dolari. Nu vrem să precupeţim nimic, pentru a-i salva viaţa", scrie cu disperare părintele tânărului bolnav.

Oamenii chiar asta au şi făcut. Şi-au pus la vânzare casa din Galaţi, acoperişul de deasupra capului. Dar, din nefericire, nu sunt cumpărători şi ofertanţi.

Cei care pot şi vor să ajute au la dispoziţie două conturi, unul în euro - RO48WBAN001824835379EU01 şi altul în lei - RO91WBAN001824835379RO01, pe numele Gheţu Ilie, deschise la INTESA SANPAOLO BANK, sucursala Galaţi.

Puteţi salva viaţa acestui tânăr doar sunând la cele două numere de teledon, valabile până la sfârşitul anului, puse la dispoziţie de Asociaţia P.A.V.E.L., apelabile doar din reţelele Telekom şi Cosmote: 0900 900 042 (4 euro/apel) şi 0900 900 046 (8 euro/apel).

Citit 22199 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 22:41

9 comentarii

 • postat de I.G. Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 23:34 82.77.91.*** Link la comentariu
  0
  0

  Domnule George N.,am vazut postarea dumneavoastra si sunt incantat pentru pertinenta mesajului. Sunt Ilie Ghetu,tatal lui Eduardo,inteleg ca a-ti avut o interventie asemanatoare facuta la Sp.Sf Constantin la Bv. Nu contest nicicum competenta Dlui Dr.Bogdan Moldovan ,pe care il cunosc personal si il aprecez foarte mult. Doresc foarte mult sa va cunosc si sa imi impartasiti din experenta si diagnosticul Dv.Rog daca cititi sa ma contactati,Facebook sau..(0771425180) Cu deosebit respect,I.G.

  Raportează
 • postat de George N. Duminică, 03 Ianuarie 2016 14:04 78.31.56.*** Link la comentariu
  0
  1

  Stiu ca la Bv este singurul spital din tara unde Hipec se face ca interventie de rutina, de catre Dr Moldovan. Ce inseamna "Pe Dl Dr Bogdan Moldovan il depaseste un pic situatia"? Asta ar fi o noutate, avand in vedere ca e capabil sa sustina si are experinta in toate felurile de operatii abdominale, inclusiv transplant, iar pentru mine, ca fost pacient, sunt si mai greu de inteles aceste cuvinte.
  Chiar daca situatia la momentul operatiei mele nu se prezenta atat de dramatic, interventia a fost "ff dificila..." "cel mai greu caz al meu in materie..." "o adevarata provocare pt noi...", cu atat mai mult cu cat ce s-a vazut la CT nu a coincis cu situatia de la fata locului, si nu sunt simple vorbe. Doar mainile sigure si competenta Dlui Doctor au facut ca totul sa se desfasoare ca la carte si sa nu ma confrunt in viitor cu probleme similare (implicit cu lipsa altor parti de organe), probleme care ar fi recidivat cu usurinta si cu siguranta, daca Dr Bogdan Moldovan nu ar fi un chirurg perfectionist.
  Poate par subiectiv, dar imi cantaresc foarte bine cuvintele: la nevoie, pentru ORICE interventie de chirurgie abdominala, imi pun viata in mainile Dumnealui.

  Raportează
 • postat de Sorin Miercuri, 30 Decembrie 2015 12:24 89.136.7.*** Link la comentariu
  0
  1

  Incercati La Cluj, la Conf. Dr. Valentin Muntean. Eu am primit "viata" de la acest medic de exceptie. Pentru Eduard, acolo unde oamenii vor fi neputinciosi, va interveni bunul Dumenezeu. Un an nou cu sanatate.

  Raportează
 • postat de Andrei Miercuri, 30 Decembrie 2015 00:45 78.31.56.*** Link la comentariu
  0
  0

  Imi cer scuze, am scris gresit numele Prof Deraco. Fara intentie..

  Raportează
 • postat de Andrei Miercuri, 30 Decembrie 2015 00:16 78.31.56.*** Link la comentariu
  0
  0

  Despre Drul Bogdan Moldovan stiu si eu ca este cel mai bun in Hipec in Romania. Chiar acum cateva luni a fost un simpozion la spitalul Sf C-tin unde a operat impreuna cu Prof Dellaco de la spitalul din Milano. Probabil v-a dat cele mai bune informatii in acest sens, il stiu un chirurg competent, care face fata provocarilor si un om onest si f empatic
  Sa va ajute Dumnezeu sa izbanditi in aceasta grea incercare. Trebuie sa reusiti!

  Raportează
 • postat de N. B. Marți, 29 Decembrie 2015 23:08 37.128.225.*** Link la comentariu
  0
  1

  Ilie, trebuie sa reusiti ! Acest copil abia a inceput sa-si desfaca aripile si are toata viata in fata lui ! Capul sus si incredere ca totul se va termina cu bine ! Nu avem voie sa facem niciun pas inapoi !!! La multi ani si Doamne ajuta !

  Raportează
 • postat de I.G. Marți, 29 Decembrie 2015 22:14 78.4.102.*** Link la comentariu
  0
  1

  Da, Madalina stim si am vorbit personal,cu Dl Dr Bogdan Moldovan,e in agenda mea zilnic,am fost la Brasov,am discutat de multe ori problema lui Eduardo, situatia il depaseste un pic pe Dl Dr Bgd Mldv. Acum facem tratamente inca la Milano cu probabilitatea de a face interventia, cu prietenul Dr Bgd Mld, Dr Prof. Marcello DeRaco, cel mai bun in HIPEC din Europa. Insa in aceasta maladie ,cele mai bune rezultate au fost si..sunt in SUA-Houston,Texas, Dr. Andrea Hayes Jordan,fiind cea mai buna din lume. Din pacate operatia poate fi facuta o singura data si trebuiesc luate cele mai bune solutii. Multumim pentru sfaturi si compasiune! Sarbatori fericite..la toti! Cu stima I.G.

  Raportează
 • postat de VERONICA TROFIM Sâmbătă, 26 Decembrie 2015 21:17 84.117.43.*** Link la comentariu
  0
  4

  CINEVA SUS TE IUBESTE EDUARD ...CURAJ SI LUPTA ,STIU CA POTI .

  Raportează
 • postat de Madalina Joi, 24 Decembrie 2015 22:14 78.31.56.*** Link la comentariu
  1
  13

  Operatii performante, la nivelul clinicilor din strainatate, pt cancerul abdominal, se fac la Spitalul Sf Constantin, Brasov, de catre Drul Bogdan Moldovan, chirurg specializat in Franta si Elvetia. Are experienta in chirurgia oncologica, pt tumori primare sau metastaze si poate aborda orice patologie abdominala. Se lucreaza multidisciplinar cu medicul oncolog, la fel specializat in strainatate. Preturile sunt cu mult mai mici ca cele de afara. Exemplu, procedura Hipec, pt carcinomatoza peritoneala, costa pana in 6000 de euro, de 10 ori mai putin ca in strainatate. Merita incercata o evaluare la acest Dr, cu nimic mai prejos fata de chirurgii din SUA

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.