APEL UMANITAR/ O mamă cu trei copii riscă să rămână sub cerul liber

APEL UMANITAR/ O mamă cu trei copii riscă să rămână sub cerul liber
Evaluaţi acest articol
(1195 voturi)

După ce a trecut printr-o operaţie dificilă, un copil de doi ani este în pericol acum să nu mai aibă unde să locuiască


Ayian-Constantin Chiriţă a împlinit recent doi ani. Născut cu o malformaţie numită cheilopalatoschizis bilateral, Ayian a primit cel mai frumos cadou de ziua sa. Pe 6 iunie, cu şase zile înainte de aniversare, într-o clinică din Timişoara, băiatul a fost operat de prof. dr. Emil Urtilă, intervenţia fiind una de succes. La aproape trei săptămâni de la operaţie, recuperarea lui Ayian este bună. Operaţia nu ar fi fost posibilă fără ajutorul financiar dat de Fundaţia "Salvează o inimă" din Botoşani.

"Domnul Vlad Plăcintă, preşedintele Fundaţiei, a plătit totul, de la costul intervenţiei, care a fost de 8.700 de lei, până la drum şi cazare, ceea ce a însemnat încă 2.000 de lei. Nici nu ştiu dacă îi voi putea mulţumi vreodată îndeajuns pentru ajutorul pe care ni l-a dat. Băieţelul meu e bine acum şi datorită lui şi medicului care l-a operat", a spus Alina Nicoleta Ismană, mama lui Ayian.

Au nevoie de o locuinţă

Provocările nu s-au terminat însă pentru Ayian, pentru mama sa şi pentru cei doi fraţi mai mari. Familia locuieşte acum într-un apartament care le-a aparţinut părinţilor Alinei Ismană. Femeia spune că, atunci când părinţii ei au divorţat, tatăl său i-a cedat ei partea sa din apartament. Pentru partea mamei, Alina Ismană şi soţul ei de atunci au făcut un împrumut la bancă pentru a o putea achita.

"Am mai făcut apoi un împrumut la bancă, în franci elveţieni, pentru a face curăţenie în apartament. Nu am putut însă plăti ratele, iar banca mi-a luat apartamentul, pe care l-a şi vândut apoi. Proprietarul m-a anunţat de mai multe ori că trebuie să părăsesc apartamentul. Unde să plec însă cu trei copii? Aş avea nevoie de un loc unde să ne mutăm, pentru a nu ajunge cu toţii în stradă. M-ar ajuta şi un apartament cu o chirie ceva mai mică", a adăugat mama.

Un an decisiv

În numărul din 1 iunie a.c., ziarul "Viaţa liberă" v-am prezentat pe larg drama prin care trece Ayian. În urma articolului de atunci, o cititoare a donat familiei suma de 300 de lei. Următorul an este însă o perioadă definitorie pentru băiat, deoarece de tratamentele pe care le va primi acum va depinde dezvoltarea limbajului său de mai târziu. Copilul trebuie consultat cât mai curând de un specialist ortodont (medic specializat în diagnosticarea, prevenţia şi tratamentul anomaliilor dento-faciale - n.r.) şi de unul logoped (medic care tratează şi corectează defectele de pronunţare şi de emisie vocală - n.r.). Toate aceste tratamente costă, iar familia băiatului nu dispune de banii necesari.

Pe Ayian îl puteţi ajuta făcând donaţii în contul în lei RO92RZBR0000060018488780, deschis la Raifeissen Bank pe numele Săftica Gîrneaţă, mama Alinei Nicoleta Ismană. De asemenea, în cazul în care îi puteţi ajuta în privinţa locuinţei, puteţi lua legătura direct cu Alina Nicoleta Ismană, la numărul de telefon 0746.451.584.

Citit 12545 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2016 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.