APEL către donatori: Lipsă acută de SÂNGE
Foto: Sursa foto: Internet

APEL către donatori: Lipsă acută de SÂNGE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Institutul Clinic Fundeni face un apel către persoanele apte să doneze sânge, în condiţiile în care instituţia primeşte lunar mai puţin de jumătate din cantitatea de sânge pe care o solicită, ajungând în faţa unei crize fără precedent, care pune în pericol viaţa pacienţilor internaţi.

„Nu sunt donatori şi de aceea aprovizionarea cu produse de sânge se face cu ţârâita. Lunar ar fi nevoie de peste 10.000 de pungi de produse de sânge, iar noi primim 4.500 de pungi. Şi, nu uitaţi, se fac transplanturi. Avem copii cu transplant medular. Este o situaţie foarte gravă”, a explicat dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, potrivit news.ro.

Gălăţenii vin zilnic la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi, pentru a dona sânge. Gestul lor ajută zeci de bolnavi aflaţi în situaţii critice. O parte din sânge rămâne în spitalele din Galaţi, în vreme ce alte pungi sunt duse la Bucureşti, pentru tratamentul pacienţilor gălăţenilor internaţi în spitalele din Capitală. Iată însă de ce aspecte trebuie să ţineţi seama, dacă intenţionaţi să donaţi sânge - CLICK AICI

Citit 8695 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.