Defecte ale poliţelor RCA

Defecte ale poliţelor RCA

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Revizuirea întregului pachet legislativ privind asigurarea obligatorie auto în perioada următoare este imperios necesară, având în vedere atât avertismentul dat recent de Comisia Europeană ţării noastre, cât şi disfuncţionalităţile evidente de pe piaţa de asigurări din ultimul an, de când noua legislaţie RCA a intrat în vigoare, informează, vineri, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În acest context, UNSAR precizează că legislaţia naţională privind RCA nu urmăreşte în mod corespunzător principala atribuţie, menţionată explicit în toate Directivele Europene, aceea de a proteja terţul păgubit. Printre altele, UNSAR arată că unele prevederi legislative sunt interpretate în acest moment exclusiv în favoarea terţilor prestatori de servicii, cum ar fi unităţile reparatoare, care se folosesc de unele lacune din actuala legislaţie în scopul optimizării veniturilor proprii, fără nicio justificare reală.

Citit 2750 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2018 15:47

1 comentariu

 • postat de Buratino Luni, 23 Iulie 2018 13:36 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  6

  Pai da.
  Ar trebui facuta si o lege a prestatorilor de servicii ca sa se termine cu frauda si evaziunea dar mai ales cu prosteala clientilor si a asiguratorilor.
  In primul rand sa fie stabilit ca OBLIGATORIU emiterea unui Deviz de lucrari INITIAL in care sa se calculeze absolut tot ce presupune lucrarea respectiva (timp de executie, piese, manopera, adaos comercial, cost estimativ cu TVA).
  Iar la terminarea lucrarii, DEVIZUL FINAL sa nu DEPASEASCA CU 10-15% costul DEVIZULUI INITIAL. si nici timpul de executie sa nu depaseasca cu mai mult de o treime din timpul initial estimat.
  E o adevarata economie gri in sectorul prestarilor de servicii!!!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro