Parcul auto al Galaţiului creşte precum Făt-Frumos

Parcul auto al Galaţiului creşte precum Făt-Frumos
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nici nu s-a încheiat anul în curs şi numărul înmatriculărilor de vehicule raportat pentru judeţul Galaţi îl depăşeşte semnificativ pe cel înregistrat vreme de 12 luni, în 2017. Gălăţenii nu s-au dat înapoi de la a cumpăra maşini, de departe preferate fiind autoturismele de fabricaţie germană.

Eliminatea taxei de mediu a accentuat masiv procesul de cumpărare a vehiculelor de către români, gălăţenii arătându-şi înclinaţia, şi în 2018, spre maşinile de fabricaţie străină, îndeosebi la mâna a doua. La preţuri modice sau, pentru cui i-a permis buzunarul, pe bani frumoşi pentru vehicule de lux, vechi de doi-trei ani, gălăţenii au cumpărat maşini fără a mai fi bântuiţi de împovărătoarea taxă de mediu. Asta s-a văzut clar în evidenţele Serviciului de Înmatriculări, unde până la finele lunii noiembrie au fost contabilizate peste 31.222 de înregistrări, faţă de 29.739, efectuate în tot cursul anului 2017. Achiziţiile de vehicule la foc automat a făcut ca parcul auto al judeţului să crească de la 177.684, în 2017, la peste 190.000, în anul în curs. Majoritatea, 159.000, figurează ca înmatriculate pe numele persanelor fizice, în timp ce companiile deţin puţin peste 30.000.

Amatori de maşini germane

Apetenţa gălăţenilor pentru maşini de cursă lungă, şi nu neaparat dintre cele mai ieftine, s-a arătat în mărcile maşinilor cumpărate. Relevantă în acest sens este statistica oferită de Direcţia Regim Permise şi Înmatriculări, care raportează ca înmatriculate, pe luna octombrie, pentru judeţul Galaţi, 269 de vehicule Volkswagen, 98 de BMW-uri, 86 de autotursime Opel, 84 Audi şi 67 Mercedesuri. Clasamentul este "spart" de cei de la Ford, marcă preferată de 132 de cumpărători care s-au prezentat la ghişee pentru a-şi înmatricula noile achiziţii. Neaoşa Dacie a trecut pe la ghişeu de doar 53 de ori, dovadă ori că preţul unui autoturism nou din această marcă este prea mare în raport cu calitatea ori că pur şi simplu gălăţenii nu au încredere în acest tip de vehicul. Mărcile scumpe, exclusiviste, se regăsesc şi ele în lista înmatriculărilor făcute în Galaţi. În octombrie, spre exemplu, au fost înmatriculate un Jaguar, trei limuzine Lexus şi şase maşini din gama Porche.

Citit 8201 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2018 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.