Sensuri unice fără sens în Campusul Studenţesc (FOTO)

Sensuri unice fără sens în Campusul Studenţesc (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Pe lista arterelor devenite sensuri unice anul trecut în Galaţi s-au adăugat, pe final de decembrie, trei străduţe din Campusul Studenţesc. Gălăţenii riverani ai aleilor „cadorisite” cu indicatoarele care impun noile reguli sunt revoltaţi de găselniţa pe care o consideră inutilă şi aducătoare de complicaţii şi aglomerări inutile. Pe de altă parte, „musafirii” aflaţi în tranzit sunt zăpăciţi de resistematizarea pentru cate nu văd, la rândul lor, nici un sens benefic.  

În coasta Grădinii Publice, una dintre zonele de agrement cele mai aglomerate de la începutul primăverii până toamna târziu s-au scris, de la finele anului trecut, noi reguli de circulaţie, menite, oficial, să contribuie la „fluidizarea circulaţiei”, aşa cum anunţa Primăria Galaţi în comunicatul prin care decreta trei străduţe, respectiv Elena Doamna, Florilor şi Fundătura Florilor de Jos, sensuri unice începând cu data de 14 decembrie 2018.

Cu excepţia străzii Elena Doamna, celelalte două - Florilor şi Fundătura Florilor de Jos - erau, cel puţin până la data implementării oficiale a noilor reguli, prea puţin circulate, fiind folosite mai degrabă de gălăţenii care au case în zonă, de studenţii care stau în cămine sau de şoferii care voiau să scurteze drumul din interiorul cartierului spre strada Domnească. Acum, situaţia s-a schimbat, dar nu într-o formă care să ducă neapărat la concretizarea demersului declarat oficial de autorităţi.

„Risipă de indicatoare”

 Pentru cei care nu ştiu, în prezent pe strada Elena Doamna (cea care desparte Grădina Publică de campus) nu se poate circula decât dinspre strada Domnească spre spatele parcului. Invers, a devenit interzis, astfel că, dacă vă lăsaţi maşina pe această străduţă (unul dintre locurile de parcare folosite de gălăţenii care vin în grădină în lipsa altor locuri amenajate), sau aveţi treabă în campus ori locuiţi la casele de pe strada Florilor, nu mai puteţi ieşi, pe aici, la strada principală. Odată ajunşi în capătul străzii veţi fi obligaţi să viraţi la dreapta, pe Florilor, stradă declarată în întregime sens unic. Atenţie, însă, strada se înfundă şi veţi fi din nou obligaţi, pentru a nu fi nevoiţi să faceţi cale întoarsă, intrând oficial pe interzis, să viraţi stânga pe aleea cu pretenţie de stradă - Fundătura Florilor de Jos. Este, în realitate, aleea care iese în strada Domnească prin coloanele de lângă magazinul alimentar, care era până nu demult, aşa cum aminteam mai sus, folosită opţional de cei care voiau să scurteze drumul şi să evite eventuala aglomeraţie de pe Elena Doamna.

„Este o schimbare inutilă, au vrut să facă nişte reguli, dar mai rău au încurcat treburile. E o risipă de indicatoare, nici măcar nu au pus ce trebuia unde trebuia. De exemplu, uitaţi-vă în capătul străzii Florilor, la intersecţia cu Elena Doamna. Vedeţi vreun indicator care să interzică virajul la dreapta? Nu! Cine nu ştie, şi mulţi nu ştiu, se duc pe acolo şi intră pe interzis, pentru că pe acolo ştiu ei că ies în Domnească. Aşa, acum, eu ca să ies în Domnească, trebuie să ies prin Fundătură şi să tai trotuarul. Nu mi se pare normal”, ne-a spus un gălăţean care locuieşte pe strada Florilor.

Într-adevăr, lipsa unui indicator care să interzică, chiar dacă pare o măsură inutilă, accesul pe strada Elena Doamna de pe Florilor, îi induce în eroare pe foarte mulţi şoferi. Dovada: la o lună de la implementarea măsurii, în decurs de  câteva minute, mai mulţi conducători auto au picat în plasa vechii reguli şi au riscat, astfel, să fie sancţionaţi.

De adăugat ar mai fi un aspect care îşi va arăta „colţii” odată cu încălzirea vremii, când Grădina Publică va fi luată zilnic cu asalt de gălăţenii care, pe lângă corvoada găsirii unui loc de parcare, vor fi nevoiţi să respecte nişte reguli care vor duce la crearea de ambuteiaje şi situaţii la limita penibilului în traficul, aglomerat în mod artificial, de pe străduţele înguste dintre căminele studenţeşti.

Citit 7087 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.