Sensuri unice fără sens în Campusul Studenţesc (FOTO)

Sensuri unice fără sens în Campusul Studenţesc (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Pe lista arterelor devenite sensuri unice anul trecut în Galaţi s-au adăugat, pe final de decembrie, trei străduţe din Campusul Studenţesc. Gălăţenii riverani ai aleilor „cadorisite” cu indicatoarele care impun noile reguli sunt revoltaţi de găselniţa pe care o consideră inutilă şi aducătoare de complicaţii şi aglomerări inutile. Pe de altă parte, „musafirii” aflaţi în tranzit sunt zăpăciţi de resistematizarea pentru cate nu văd, la rândul lor, nici un sens benefic.  

În coasta Grădinii Publice, una dintre zonele de agrement cele mai aglomerate de la începutul primăverii până toamna târziu s-au scris, de la finele anului trecut, noi reguli de circulaţie, menite, oficial, să contribuie la „fluidizarea circulaţiei”, aşa cum anunţa Primăria Galaţi în comunicatul prin care decreta trei străduţe, respectiv Elena Doamna, Florilor şi Fundătura Florilor de Jos, sensuri unice începând cu data de 14 decembrie 2018.
Cu excepţia străzii Elena Doamna, celelalte două - Florilor şi Fundătura Florilor de Jos - erau, cel puţin până la data implementării oficiale a noilor reguli, prea puţin circulate, fiind folosite mai degrabă de gălăţenii care au case în zonă, de studenţii care stau în cămine sau de şoferii care voiau să scurteze drumul din interiorul cartierului spre strada Domnească. Acum, situaţia s-a schimbat, dar nu într-o formă care să ducă neapărat la concretizarea demersului declarat oficial de autorităţi.

„Risipă de indicatoare”

 Pentru cei care nu ştiu, în prezent pe strada Elena Doamna (cea care desparte Grădina Publică de campus) nu se poate circula decât dinspre strada Domnească spre spatele parcului. Invers, a devenit interzis, astfel că, dacă vă lăsaţi maşina pe această străduţă (unul dintre locurile de parcare folosite de gălăţenii care vin în grădină în lipsa altor locuri amenajate), sau aveţi treabă în campus ori locuiţi la casele de pe strada Florilor, nu mai puteţi ieşi, pe aici, la strada principală. Odată ajunşi în capătul străzii veţi fi obligaţi să viraţi la dreapta, pe Florilor, stradă declarată în întregime sens unic. Atenţie, însă, strada se înfundă şi veţi fi din nou obligaţi, pentru a nu fi nevoiţi să faceţi cale întoarsă, intrând oficial pe interzis, să viraţi stânga pe aleea cu pretenţie de stradă - Fundătura Florilor de Jos. Este, în realitate, aleea care iese în strada Domnească prin coloanele de lângă magazinul alimentar, care era până nu demult, aşa cum aminteam mai sus, folosită opţional de cei care voiau să scurteze drumul şi să evite eventuala aglomeraţie de pe Elena Doamna.
„Este o schimbare inutilă, au vrut să facă nişte reguli, dar mai rău au încurcat treburile. E o risipă de indicatoare, nici măcar nu au pus ce trebuia unde trebuia. De exemplu, uitaţi-vă în capătul străzii Florilor, la intersecţia cu Elena Doamna. Vedeţi vreun indicator care să interzică virajul la dreapta? Nu! Cine nu ştie, şi mulţi nu ştiu, se duc pe acolo şi intră pe interzis, pentru că pe acolo ştiu ei că ies în Domnească. Aşa, acum, eu ca să ies în Domnească, trebuie să ies prin Fundătură şi să tai trotuarul. Nu mi se pare normal”, ne-a spus un gălăţean care locuieşte pe strada Florilor.
Într-adevăr, lipsa unui indicator care să interzică, chiar dacă pare o măsură inutilă, accesul pe strada Elena Doamna de pe Florilor, îi induce în eroare pe foarte mulţi şoferi. Dovada: la o lună de la implementarea măsurii, în decurs de  câteva minute, mai mulţi conducători auto au picat în plasa vechii reguli şi au riscat, astfel, să fie sancţionaţi.
De adăugat ar mai fi un aspect care îşi va arăta „colţii” odată cu încălzirea vremii, când Grădina Publică va fi luată zilnic cu asalt de gălăţenii care, pe lângă corvoada găsirii unui loc de parcare, vor fi nevoiţi să respecte nişte reguli care vor duce la crearea de ambuteiaje şi situaţii la limita penibilului în traficul, aglomerat în mod artificial, de pe străduţele înguste dintre căminele studenţeşti.

Citit 6824 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:30

10 comentarii

 • postat de Locatar
  Duminică, 13 Ianuarie 2019 19:22
  109.166.129.***
  Locuiesc in zona si am masina Sunt doua semne de interzis, unul pe aleea dintre blocurile A si B si altul pe aleea dintre blocurile B si C. Sunt de parere ca ar fi fost mai bine daca ramanea permis accesul din strada Domneasca, pe una dintre cele doua alei, pentru a se evita blocarea strazii dintre gradina publica si blocul A. Nu vad nicio legatura cu anul construirii blocurilor ori cu varsta locatarilor. Cred ca este o solutie bine intentionata, care poate suporta o imbunatatire.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Alexandru Talmaciu
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 18:08
  5.13.218.***
  Nenorocirea cu sensurile unice se petrece si pe strazile Stiintei, Alexandru cel Bun, Miron Costin, Bravilor, Dobrogii, locuri unde circulatia este redusa, fara accidente, pentru a face plati de la primarie........ fara nici un studiu de oportunitate. Mai luam niste bani psd....
  4
  5
  Raportează
 • postat de Andy
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 13:20
  5.13.219.***
  De fapt nici nu e nevoie de acel semn, pentru florilor e deja strada cu sens unic și teoretic nu ai cum sa ajungi in acel punct în care să poți intra pe Elena Doamna. Deci e logic să nu fie nevoie de semn.
  4
  2
  Raportează
 • postat de Andy
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 13:16
  5.13.219.***
  Bună măsura! E civilizat sa fie așa având în vedere că nu incap două mașini. De ce sa fie noroi peste tot? Da mai e nevoie de acel indicator care interzice intrarea pe sensul greșit. Și încă ceva, corectați in articol "Odată ajunşi în capătul străzii veţi fi obligaţi să viraţi la dreapta, pe Florilor" dreapta te duci fix in gradina publică, deci ar trebui STÂNGA. Hazlie greșeala.
  2
  9
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 12:11
  5.13.183.***
  Sensurile unice sunt bine venite în tot orașul. Încă mai sunt străzi care ar trebui să fie cu sens unic. Numai șoferii de doi lei și cei necivilizați pot spune că sensurile unice sunt o prostie. Mergeți în orașe civilizate să vedeți câte străzi cu un singur sens există.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Din zona
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 10:52
  82.137.11.***
  "Lasa ba ca merge asa..."
  10
  4
  Raportează
 • postat de Masura luata , este foarte buna :
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 09:39
  89.137.225.***
  , poate ca intr-adevar mai trebuie puse unu doua indicatoare in plus , dar masura luat este foarte buna !
  Nu va mai luati dupa vreun Nea' Caisa care,acum ii vine mai greu sa iasa cu masina in Domneasca , deoarece fata de bulibaseala de masini , care circulau anapoda in zona , acum este mai bine.
  In special pe straduta care este paralela cu Gradina Publica.
  4
  18
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 09:16
  82.137.11.***
  In BLOCUL de culoare Cărămizie din fotografie LOCATARII sunt pensionari care au alergat după revelion să-și plătească impozitele din care CIUGULESC DIN GREU ALEȘII NOȘTRI DRAGI/// ALEȘI CARE CE Credeți că au făcut după ce le-au MONTAT din banii lor semafoare Științifico-fantastice ? Le-au mărit IMPOZITELE CU500% PENTRU CĂ NU MAI AU BANI SA VĂRUIASCĂ BLOCUL CARE. PÂNĂ SĂ ACUM ÎL VARUIA PRIMĂRIA DIN IMPOZITELE CARE LE LUAU TOT DE LA EI ? CUM care ei niște oameni muritori care au vârste înaintate și pensii de 700 -800 LEI și care ce să VEZI plătesc impozite pe care le halesc firmele de CUMETRIE OLTENEASCA atașate de PRIMĂRIE Noi înțelegem că un bloc construit in anul 1952 miroase a Comunism dar dacă vreți o ȚARĂ CA AFARĂ CAND MERGETI CU MERCEDESUL PE BULEVARDUL DOMNEASCA ARUNCAȚI CÂȚIVA BĂNUȚI DIN BANII PENTRU PANSELUȚE OLANDEZE SI ORNAMENTE PERSONALIZATE PENTRU VARUL LAVABIL CHIAR DIN GERMANIA DE UNDE VA VENIT MASINA CA SĂ FIȚI COMPATIBILI ///DAR AM UITAT CĂ SA SCHIMBAT MODIFICARE ACUM AVEM PE ALTII IN FRUNTEA BUCATELOR SI POFTA CE-AM POFTIT ESTE ALTA /// CSAE FARA CĂLDURĂ APA POTABILĂ SI TOT CE TE ALUNGĂ DIN GALAȚI ȚI SE DA FĂRĂ RESTRCTII //// CONSILIUL LOCAL ȘI PRIMARURUL AU CONTRACTE CU FIRMELE DE CĂPȘUNARI DIN SPANIA CĂ PREA NE ALUNGĂ CU ENTUZIASM DIN GALATIUL NOSTRU DRAG /?. VREȚI VIETNAMEZI?
  8
  10
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 07:59
  82.137.11.***
  Ați întrebat la PRIMARIE Poate sau înmulțit pe cale Naturală semnele de circulație. Păi dacă nu se inmultesc Ghinion din BANUTII ALEGĂTORILOR Asistați Sociali care sug Bugetul PRIMĂRIEI Dra cel mai impresionant lucru este că în fotografie lângă Semnul de Circulație se află BLOCUL care a Primit de la Primărie Sentința de a plăti impozitul Mărit cu 500% De Ce?Pai Nu Pricepeți Bre că este vorba de imaginea unui Bloc construit in anul 1953 de Comuniști care strica imaginea Galațiului și dacă treci cu Mercedesul pe Domnească Ghinion , strică imaginea Soacrei ,Amantei sau a Soției care merge la coafor exact prin fața blocului plin cu pensionari bun platnici la IMPOZITELE Primăriei./// Primărie care montează Semne de Circulație fără număr și fără un Scop Practic dar care amendează LOCATARII Bătrâni că a văzut Varul Comunist(care pute) cu Varul CAPITALIST Lavabil de Toate Păcatele Băi ALDE ȘI VOI PSD sunteți tari nu aveți BANI PENTRU PANSELUȚE OLANDEZE SI GARAJE SUPRAETAJATE?
  8
  9
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 07:20
  183.88.108.***
  Sensurile unice sunt bine gandite deoarece chiar fluidizeaza circulatia pe strada Elena Doamna.Masinile nu mai trebuie sa intre cu rotile pe spatiul verde dintre gardul Gradinii Publice si asfalt ,in cazul in care pe strada intalneau o masina care venea din sens opus. Scuarul acela arata groaznic , cu santuri pline de noroi din aceasta cauza.
  Dar fiecare vede propriul lui interes , nu pe cel general, si de aceea nu se accepta schimbari. Probabil ca cei care locuiesc pe strada Florilor sunt deranjati ca trec masini si pe acolo.
  Decat sa ne lamentam ,mai bine propunem solutii mai bune la aceasta alternativa aleasa de autoritati.
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.