Excepție pentru şoferi. Dovezile de circulație, prelungite din oficiu

Excepție pentru şoferi. Dovezile de circulație, prelungite din oficiu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălățenii implicați în probleme penale legate de regimul rutier și care au rămas fără permisele de conducere, având posibilitatea să șofeze în baza dovezilor emise de procurori, nu mai trebuie să ceară personal prelungirea valabilității acestor documente.

"La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire. Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță", precizează cms șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Ordonanțele de prelungire emise de procurori vor fi transmise unităților de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Citit 7616 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 04:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.