O ”rablă” din zece este bombă pe roţi

O ”rablă” din zece este bombă pe roţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Dintre cele aproape 1.140 de vehicule verificate anul trecut în Galaţi pe motiv că aveau defecţiuni evidente, zece la sută s-au dovedit a fi atât de neconforme încât au fost catalogate ca prezentând pericol iminent de accident. Media înregistrată la Galaţi este peste cea naţională, situată la circa cinci la sută.

Conform datelor raportate de Registrul Auto Român (RAR), în 2019 au fost verificate, în judeţul Galaţi, 1.139 de vehicule, de toate categoriile, de la cele de mare tonaj la autoturisme. Inspectorii RAR, care susţin că au tras pe dreapta pe şosele doar acele vehicule care prezentau indicii clare ale unor defecţiuni, spun că mai mult de jumătate, respectiv 66 la sută, erau neconforme cu standardele tehnice sau în privinţa documentelor. 11 la sută poluau excesiv, aproape doi la sută aveau probleme legate de identificare şi tot atâtea aveau ITP falsă, expirată sau anulată. Cele mai grave concluzii au fost trase după verificarea a 114 vehicule, unde au fost constatate deficienţe la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie, ceea ce le-a încadrat la "pericol iminent de accident".

"În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în judeţul Galaţi, au fost aplicate 89 de amenzi contravenționale, au fost retrase 472 certificate de înmatriculare și au fost suspendate 81 de permise de conducere", a explicat Iza Tache Gherheş, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.

Mii de bombe pe roţi, în ţară

La nivel naţional, inspectorii RAR au oprit în trafic, în 2019, 69.130 de vehicule. Aproape jumătate dintre acestea, peste 31.600, aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Cele mai multe deficienţe au fost depistate la instalaţiile electrice de iluminare şi semnalizare, la punţi, jante, anvelope şi suspensie, dar şi la şasiu.

"Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident", a explicat reprezentantul Registrului Auto Român.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicare 22.447 de sancțiuni şi au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare.

 

Citit 6470 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.