Puteţi afla istoricul maşinii pe care o doriţi

Puteţi afla istoricul maşinii pe care o doriţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii care vor să cumpere o maşină second-hand şi vor să fie siguri că aceasta nu a avut avarii pe care vânzătorul le ascunde şi care pot, eventual, afecta funcţionalitatea autoturismului, au la dipoziţie, de marţi, 5 mai, o aplicaţie prin care pot verifica online istoricul daunelor reale ale maşinii, în măsura în care acestea au fost raportate firmelor de asigurări.

Cu numai 35 de lei, tariful perceput pentru accesarea informaţiilor oferite de aplicaţia lansată marţi, 5 mai, de Registrul Auto Român (RAR), orice persoană care vrea să achiziţioneze o maşină îi poate afla "trecutul". Aplicaţia de numeşte "Istoric Vehicul" şi este disponibilă pe site-ul oficial al instituţiei, www.rarom.ro. Ceea ce poate afla un potenţial cumpărător care vrea să se asigure că nu aruncă bani pe o rablă cosmetizată sunt informaţiile pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate. Cu alte cuvinte, chiar dacă maşina a fost implicată într-un accident, dar reparată în regie proprie, atât timp cât proprietarul a încasat despăgubiri de la asigurări, puteţi afla date despre avaria reală a autoturismului pe care vreţi să îl cumpăraţi.

Cum funcţionează

Informaţiile din această categorie vin suplimentar, peste cele oferite deja gratuit de RAR prin aceasta aplicaţie. Astfel, la interogarea prin aplicaţia "Istoric Vehicul", împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu, valoarea indicată de odometru), se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra unui tarif de 35 de lei, care se achită online. Preţ modic, dacă vă poate salva de la o investiţie nerentabilă de câteva mii de euro. Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail "Istoricul de daune". Acesta conţine următoarele informaţii:

1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul - machetă;

2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;

3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;

4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;

5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Citit 5691 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.