Tarifele pentru parcarea multietajată din Mazepa I, la votul aleşilor locali (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Tarifele pentru parcarea multietajată din Mazepa I, la votul aleşilor locali (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Tariful de pornire al abonamentului pentru utilizarea temporară a unui loc în parcarea multietajată din Mazepa I va fi aprobat astăzi, în şedinţa Consiliului Local.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, în proiectul supus dezbaterii publice, tariful de pornire al abonamentului BASIC pentru utilizarea temporară a unui loc de parcare simplu, fără boxă de depozitare, era de 150 lei/lună, respectiv 1.800 lei/an. În proiectul ajuns pe masa aleşilor locali, tariful abonamentului BASIC este de 70 lei/lună, respectiv 840 lei/an și ar urma să fie indexat anual, pe baza indicelui de inflație. Pentru spațiile de depozitare aferente locurilor de parcare tarifele sunt: pentru persoane fizice - 3,62 lei /mp/lună, iar pentru pentru persoane juridice - 5,58 lei/mp/lună.

Locurile destinate persoanelor cu dizabilități și locurile de parcare prevăzute cu stație de alimentare pentru autoturismele plug-in hybrid și electrice vor fi atribuite direct în ordinea depunerii solicitărilor. Pentru celelalte locuri şi spaţii de depozitare, în funcţie de solicitări, se va face licitație publică cu strigare.

Conform panoului de şantier, data de finalizare a parcării multietajate din Mazepa I este 28 septembrie 2020.

Citit 5117 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:36

8 comentarii

 • postat de manager
  Joi, 25 Iunie 2020 23:14
  89.137.136.***
  Pentru Terente fara creier...de ce sa platesti taxa pe ceva ce e al tau..al nostru..al tuturor...ceva care a fost si trebuie sa fie gratuit acum trebuie cu taxa? A venit primarul cu banii lui din salariu si a construit el parcarea aia si nu stim noi? E proprietar peste terenul ala? E administrator si e ales de noi, voi ..si trebuie sa faca cum spun cetatenii nu cum vrea el.
  Terente platesti taxa de aer daca primaria vrea o astfel de taxa? Sau voi sunteti acei bogati corupti care nu mai aveti loc de noi in orasul asta?! Taranii si muncitorii au construit si muncit pt orasul asta nu voi derbedeilor! Stiti doar sa bagati mana in buzunar la oameni fara sa munciti! Nu mai aveti bani ca e criza si sunteti disperati si faceti tot posibilul sa jecmaniti cetateanul!
  4
  4
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Joi, 25 Iunie 2020 11:20
  86.34.180.***
  pt@manager...fara carte: -De ce nu te apuci tu, pe banii tai, sa construiesti un obiectiv de utilitate publica si sa-l dai spre folosinta amaratilor din oras pe gratis? Asa vei intelege ce inseamna sa fii filotim!
  5
  2
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Joi, 25 Iunie 2020 10:27
  86.34.180.***
  Taranoii nu se lasa: desi au sosit cu bocceaua in Galati de peste 40 de ani, nu vor in ruptul capului sa se modernizeze.
  Asa au fost invatati, neam de neamul lor, sa nu plateasca pt. un serviciu oferit. Situatia "rau platnicilor" din componenta asociatiilor de locatari, atitudine ce a dus in final la falimentarea celor ce au livrat ani de zile, agent termic si apa potabila.
  Si acum, dupa ce si-au luat masina mica, inteleg tot dupa tartacuta lor de "peizani" sadea, ca noi cei ce contribuim la bugetele locale, avem obligatia sa le construim taranilor parcari, fara plata, iar contribuabilii onesti, pot sa inghita in sec.
  "Sa ni se deie"...acesta pare a fi laimotivul vietii lor . Altceva, nu stiu , nu pot, nu vor!
  Vor sa stea in Galati, dar pe cheltuiala altora!
  5
  7
  Raportează
 • postat de mircea
  Joi, 25 Iunie 2020 07:33
  89.39.81.***
  Pentru cei care doresc numai parcari gratuite, le recomand sa se mute la Cluj ,Bucuresti, Brasov, Oradea. Sunteti cu capu" fraților ori nu ați iesit din oras vreodată?
  5
  8
  Raportează
 • postat de ???
  Joi, 25 Iunie 2020 07:21
  79.116.97.***
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/parcarea-multietajata-din-mazepa-1/02_800x600.jpg

  Dar ăștia cumva au uitat să facă trotuarul de jur împrejurul parcării?
  Fiindcă vedem că oamenii merg pe stradă, în dreptul acelei laturi arcuite a parcării, acolo unde trebuia din proiect să fie și trotuar.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Marius Stoica
  Miercuri, 24 Iunie 2020 20:24
  89.137.230.***
  Sincer eu nu cred ca parcarea asta va rezista mai mult de doi ani . Este inutila . Consider personal ca acest proiect nu isi avea rostul si nu trebuia finalizat in felul acesta. Multi nu vor plati si deci cum au stat masinile printre blocuri asa vor sta si dupa ce parcarea va fi finalizata . S-au investit bani degeaba . In scurt timp maxim 2 ani acolo se va face un Penny sau un Kaufland. O sa vedeti si o sa ne mai auzim dragi prieteni.
  23
  12
  Raportează
 • postat de Grozăvia constructorului român
  Miercuri, 24 Iunie 2020 17:55
  79.116.97.***
  Au pus gratii greșit, aiurea pe toate cele patru fațade, laturi ale parcării, ba chiar au pus precum Dorel și pe perete:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/parcarea-multietajata-din-mazepa-1/03_800x600.jpg

  Ăștia chiar nu sunt sănătoși sau poate că-și bat joc de banul public. Asta-i muncă tipic românească, muncitor român pe care nu-l doare nici în fund de rezultatul muncii sale.

  Măi deștepților, din câte ne era prezentat public proiectul, acele bare verticale trebuiau montate doar pe această latură a parcării:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/parcarea-multietajata-din-mazepa-1/02_800x600.jpg

  Fiindcă peste tot ai deja acei parapeți orizontali, care și aceia au o problemă, din cauza constructorului care probabil a încercst să facă economie de materiale, economie de bani, constructorul nu a montat parapeți orizontali mai lungi, până în pereți, ci a lăsat niște goluri între parapeții orizontali, zincați și pereți ca Doamne ferește dacă nu ești atent să-ți pice copilul pe acolo,asta dacă tu părinte nu ții copilul legat cu funia de tine, cât ești prin parcare.
  Poate că ar trebui făcut cunoscut aprimăriei și acest aspect problematic.

  Din proiectul prezentat, am văzut că trebuiau puse acele bare verticale, doar pe latura aceasta de urcare/coborâre a autovehicolului:

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/3caceb677abb376f3fef229442691aee_XL.jpg
  10
  7
  Raportează
 • postat de manager
  Miercuri, 24 Iunie 2020 17:27
  89.137.136.***
  Nu dorim parcari cu plata. Nu voi merge sa licitez. Acolo e un loc unde cetatenii blocurilor respective trebuie sa parcheze gratis. Primaria nu poate sa dispuna de terenul orasului dupa bunul plac si apoi sa faca parcari cu plata. E ilegal, imoral, neconstitutional. Terenul dintre blocuri unde toti parcam gratis e al tuturor cetatenilor pt ca noi platim impozite an de an si fel de fel de taxe. Primaria se transforma in srl si face ce vrea cu orasul asta? E inadmisibil asa ceva. Nu poti sa dai terenul la privti si apoi ei sa ne puna taxe ca sa parcam. Tot ce e facut pe fonsuri europene sau din bani publici incasati de la cetateni trebuie sa fie gratis. Asa spune legea. Si nu poti sa pui nici taxa de parcare pe locuri care au fost zeci de ani gratuite dar nu s-a investit nimic acolo. Pe stilul asta Primaria va acapara tot terenul stimati cetateni si voi nu veti mai putea parca nicaieri in oras dect daca dati taxa , birul acestoi jefuitori cu gulere albe. Ca doar nu de aia i-ati ales nu? I-ati ales ca sa va puna taxe si sa ocupe tot orasul abuziv?
  Mai au putin si o sa ne puna taxa ca admiram Dunarea si ca e a lor si nu avem voie, o sa ne puna taxa daca stam pe bancile din parc, o sa ne puna taxa daca respiram aerul care e tot al lor, o sa ne puna taxa daca o masina e albastra in loc de alba, o sa ne puna taxa ca travesam pe zebra si multe alte abuzuri. Ei nu au pus o caramida in viata lor in orasul asta dar va pun taxe. V-au intrebat daca vreti parcare acolo cu plata? V-au consultat pe voi cetatenii din zona? Trebuia sa spuna: parcarea supraetajata va fi pentru locuitorii din zona de la blocurile x, y, z. Daca acel teren era privat si constructia era facuta cu bani privati din buzunarul alesilor atunci da, puteau sa spuna..ba nene datine si noua niste bani. Chiar si asa dupa ce se amortizeaza investitia trebuie renuntatla taxa sau sa fie o taxa foarte mica doar pentru intretinerea parcarii..mai o vopsea..o curatenie..schimbat un bec....intelegeti voi.
  25
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.