Gălăţenii, nerăbdători să obţină locuri în parcarea multietajată. Ce spune Primăria
Foto: Anca Melinte

Gălăţenii, nerăbdători să obţină locuri în parcarea multietajată. Ce spune Primăria
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Dornici să obţină un loc în parcarea multietajată din Mazepa I, gălăţenii s-au grăbit deja să formuleze cereri în acest sens, deşi metodologia de atribuire a abonamentelor pentru locurile de parcare este abia în dezbatere publică. Tocmai de aceea, Primăria municipiului Galaţi a ţinut să precizeze că nu poate da curs solicitărilor de atribuire pentru că nu s-a încheiat nici măcar consultarea publică. Mai mult, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, tariful de pornire al abonamentului pentru utilizarea temporară a unui loc de parcare simplu ar putea fi mai mic de 150 de lei/ lună.

„Am văzut comentarii, pe bună dreptate, privind cuantumul cerut pe loc de parcare. Şi în cadrul Primăriei au fost păreri împărţite. Părerea mea este că 150 de lei/ lună reprezintă un cost relativ ridicat. Eu văd într-o altă marjă, vom vedea ce va ieşi în urma dezbaterilor publice. Am întrebat cum s-a ajuns la 150 de lei, m-am uitat şi eu pe acte: atât ieşea din studiul de fezabilitate iniţial, făcând o corelare între costurile realizării acestei investiţii şi perioada de amortizare. Cel mai probabil -  nu am garanţia aceasta – vom ieşi cu nişte preţuri ceva mai «cuminţi» pentru cetăţeni”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu în emisiunea „Deschide lumea”.

Conform Primăriei Galaţi, până pe 17 mai este în derulare etapa de dezbatere publică, nicidecum etapa de atribuire a locurilor de parcare.

„După dezbaterea publică va exista un proiect de hotărâre privind metodologia de atribuire a abonamentelor pentru aceste locuri de parcare, proiect care va fi supus aprobării Consiliului Local. După aprobare, va fi anunţată demararea procedurii de repartizare a abonamentelor pentru locurile de parcare şi implicit perioada în care se pot depune cererile pentru atribuirea unui abonament”, ne-a transmis Primăria Galaţi.

Până atunci, detaliile proiectului pot fi consultate pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, accesând link-ul https://bit.ly/tRa7sqa7. Propunerile, sugestiile sau opiniile persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până pe 17 mai 2020, prin formularul online afişat la începutul secţiunii, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poştă, pe adresa instituţiei din Galaţi, strada Domnească nr. 54.

Citit 7050 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.