Bolid de lux, confiscat la trecerea frontierei de stat

Bolid de lux, confiscat la trecerea frontierei de stat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, în Punctul de Trecere Galaţi-rutier. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare. Astfel, s-a stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi.

Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals total, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 246.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citit 1062 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2020 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.