Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Alcoolul şi drogurile uşoare încep să piardă teren în rândul substanţelor "la modă" printre şoferii amatori de senzaţii tari. Cocaina, un drog scump, purernic şi catalogat ca fiind de mare risc, este depistată tot mai des la conducătorii auto. După ce zilele trecute un şofer de 35 de ani a ieşit pozitiv la această substanţă, fiind tras pe dreapta pe o stradă din Galaţi, un alt tânăr a picat testul. S-a întâmplat la Tecuci, şoferul de 32 de ani fiind oprit pentru o verifcare de rutină. Comportamentul ciudat i-a determinat pe poliţişti să îl testeze, verificarea confirmând că cel de la volan consumase cocaină. Bărbatul a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice şi este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pedeapsa pe care o riscă este închisoarea cuprinsă între 1 şi 5 ani. 

Cocaina, euforie şi curaj 

Consumul acestui drog are efect imediat asupra întregului organism. Cocaina acţionează ca anestezic local şi ca stimulent puternic pentru creier, deoarece mimează creşterea nivelului de adrenalină. Şoferul consumator se simte astfel dezinhibat în trafic şi plin de curaj, având tendinţa accentuată de a încălca regulile de circulaţie şi conduita preventivă. În cantităţi mici, drogul dă senzaţia de euforie şi de creştere a acuităţii simţurilor şi reduce temporar nevoia de a dormi şi de a mânca.

Citit 1161 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 16:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro